Вучић са Чепурином о састанку са Путином у Пекингу

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина. Том приликом, разговарали су о организацији састанка председника Александра Вучића и Владимира Путина у Пекингу, током одржавања Другог форума за међународну сарадњу "Појас и пут".

Председник Вучић је рекао да му је част што ће се поново састати са председником Путином. Он је рекао да ће то бити њихов шеснаести састанак, а други ове године, и да ће му бити задовољство да са председником Русије разговара о билатералној сарадњи у свим областима, као и о ситуацији у региону.

Vucic sa Cepurinom
Извор: Танјуг

Председник Вучић је, говорећи о ситуацији у региону, поновио да је наставак дијалога са Приштином немогућ док не буду укинуте таксе на српску робу.

Председник Вучић и амбасадор Чепурин су разговарали о активностима за даље унапређење билатералне сарадње и договореним састанцима српских и руских званичника.

Двојица саговорника су разговарали и о сарадњи у области енергетике и плановима за изградњу гасовода Турски ток, који би омогућио редовно и уредно снабдевање Србије гасом.

Остале вести