Чуваћемо будућност Србије од силеџија и насилника

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић позвао је данас из Зрењанина, са централног скупа у оквиру посете Средњобанатском округу, грађане из тог дела Србије, али и целе земље, да дођу у Београд на скуп 19. априла и да покажу колико је снажна демократска, национална, али и модерна, поштена, пристојна и јака Србија.

"Месецима трпимо - то је наш посао и обавеза да покажемо демократско опредељење, трпимо то што нас мањина вређа и говори шта хоће. Али, кад крену да прете насиљем и тестерама и вешалима - не нама, него народу целом, онима који неће да слушају налоге споља, моја порука све вас је да ћемо на миран начин и цивилизовано да вам одговоримо", рекао је он и додао:

"Да им покажемо колико нас је и да ћемо чувати нашу Србију од силеџија и насилника и да ћемо оловком и марљивим радом да решавамо нашу будућност, а не тестерама и вешалима", рекао је Вучић, поводом најаве његових политичких противника да ће радикализовати протесте.

Вучић Зрењанин Обраћање Грађани 0033
Извор: Танјуг

"Ми ћемо увек да им одговоримо на миран и цивилизован и демократски начин. Нама није потребно никога да нападамо, нити било какво насиље да проводимо", истакао је.

"Насиље у Србији не сме и силеџије неће проћи", поручио је Вучић и додао да управо зато жели да грађани дођу 19. априла у главни град да би показали колико је оних који само желе пристојну и модерну Србију.

"Следе избори на којима ћемо најубедљивије да их победимо", поручио је Вучић.

Председник Србије је истакао да је уверен да силеџије не могу да задобију народно поверење.

"Ја сам изабран народном вољом и нећу да бежим", рекао је и подсетио да је то могло да се види и недавно када су га у згради Председништва опколили и када су мислили да ће га уплашити.

Он је рекао да никада не бежи, да га народ подржава и да је зато његова обавеза да се за свој народ бори и да ће то наставити.

Вучић Зрењанин Обраћање Грађани 0015
Извор: Танјуг

"Али, са силеџијама никада не знате. Ипак, шта год да ураде имају један проблем. Кад иду путем Београд- Шид, па Нови Сад, поред корејске фабрике, поред Панчева, све те фабрике које је тај Вучић довео у Србију, од камена темељца, довео да запошљавају наше људе, то не можете да промените", реко је Вучић.

То је, каже, њихов проблем, јер то, резултате, не могу да промене, рекао је Вучић и додао да док он иде "њиховим путевима" све што види су затарабљена врата и фабрике:

"Јер, нико ништа није радио, само сте ви богати, имате куће по светским метрополама, док наш народ није имао хлеб да једе, 500. 000 људи оставили су без посла, а ти си имао 500 милиона евра приход", рекао је Вучић.

"И ви нам солите памет и хоћете власт? Можете власт, али на изборима. А пошто знате да на изборима власти за вас нема, онда хоћете на силу. Е, мој одговор је ''нисмо се уплашили, нисмо фасцинирани ни силом, ни силеџијама", поручио је председник.

Вучић Зрењанин Обраћање Грађани 0035
Извор: Танјуг

Сувише је много слободољубивих људи у овој земљи, добрих домаћина, које не можете да варате лакомисленим порукама попут ''све је лако, само гласајте за нас''.

Вучић је рекао да је данас посебно срећан што је толико људи дошло на скуп у Зрењанин, али и да је веома поносан јер је годинама радио на томе да Линглонг дође у Зрењанин.

Вучић Зрењанин Обраћање Грађани 0001
Извор: Танјуг

"Радовао сам се као дете када сам у Кини добио прву назнаку да ће тако велика инвестиција као што је Линглонг доћи у Србију. Прошло је много формалности и процедура да би довели тако моћног кинеског инвеститора у Зрењанин".

Напоменуо је да је инвестиција Дрекслмајера у том граду важна, али да је долазак кинеског Линглонга много већа инвестиција, пошто ће бити уложено око милијарду евра и да ће се већ за две или три године видети резултати.

Вучић каже да можда нигде није било потребније да дође тако велика инвестиција као у средњи Банат где је све пропадало у претходном периоду.

"Та инвестиција ће променити Банат и омогућити да поново буде међу најбогатијим регионима у Србији, а не међу најсиромашнијим".

Вучић Зрењанин Обраћање Грађани 0012
Извор: Танјуг

Нагласио је, такође, да моћна немачка компанија ЦТФ инвестира у Панчеву.

Велики инвеститори долазе у нашу земљу, наводи, зато што добијају добре услове, зато што држава може да помогне и зато што имамо добру радну снагу.

Вучић је додао да је Србија била трећа земља, после Пољске и Румуније, у борби за привлачење инвестиције Линглонга, али да је наша држава због даноноћног рада успела да победи и доведе велику шансу за будућност Зрењанина.

Подсетио је да Линглонг прави гуме за Фолксваген и да ћемо се борити да та немачка компанија дође у Србију.

Вучић Зрењанин Обраћање Грађани 0017
Извор: Танјуг

"Линглонг је спонзор Јувентуса и Волсбурга где се налази највећа Фолксвагенова фабрика у Европи и ја ћу да молим Кинезе, нису нам велике шансе пошто се суочавамо са јаким конкурентима, нашу кинеску браћу да нам помогну да се изборимо за још једну велику фабрику у Србији, која би значила промену за сва времена и другачију Србију", поручио је Вучић.

Рекао је да за будућност морамо да радимо, да ништа не пада с неба.

"То је будућност, а не у вешалима. Па кад им кажемо да вешала немају будућност они кажу: ''Што нам дирате децу?'' Чак и децу злоупотребљавају", указао је он.

Вучић Зрењанин Обраћање Грађани 0020
Извор: Танјуг

"Онда вешала нису била довољна, него су донели тестере, па су онда рекли разбијајте стакла на колима и нападајте полицајце, па су кренули да измишљају да ми вршимо насиље, па кад се неко њихов у Београду саплете на обичан камен кажу: ''Вучић је крив, крив је за ту атмосферу''. Не, лажови и насилници, ви сте криви, јер нећете да радите, него хоћете само да пљачкате народ. Ми хоћемо да радимо и са нама у томе не можете да се такмичите."

Увек ће им бити криви медији, додао је, а неће да виде да је он јуче до касно био у посети Румунији, а већ јутрос рано у Зрењанину.

"А шта ви радите?", упитао је Вучић.

Он је подсетио на речи кинеске амбасадорке Чен Бо и директора "Линглонга" да су у Србију дошли због њега, мада је то заслуга целог његовог тима.

Најавио је да ускоро у сарадњи са руским партнерима крећемо у изградњу гасовода који мења енергетску слику Србије и значи додатну индустријализацију земље.

"Али, тиме показујемо и да смо самостална и независна земља, да самостално доносимо одлуке. Сви смо исти, имамо исте муке и за исту будућност се боримо - чувајте независност Србије, да сами доносимо одлуке. Док сам ја председник и док је Ана Брнабић председник Владе ниједан страни амбасадор неће одлучивати. Сами ћемо водити политку", поручио је Вучић.

Што се економије тиче, каже Вучић, Србија је на добром, одличном путу, и ускоро ће и грађани видети да ће живети боље.

Вучић Зрењанин Обраћање Грађани 0002
Извор: Танјуг

"После Икее, долази и Старбакс, али ти који долазе, најпознатије светске фирме, долазе тамо где је стабилност загарантована. Не дозволимо да то ико сруши и то кажем не због ових наших унутрашњих јер они немају снаге, само пара и медија имају пуно, али не и политике, плана, програма. Не могу да победе добре домаћине и жене које су против насиља, које су одговорне и које неће дозволити да Србија падне у руке неодоговорних људи", поручио је он.

Али, нису они проблем, каже, већ неодговорни албански политичари на Косову и Метохији.

"Тешко је чувати мир са људима који су апсолутно неодговорни и не размишљају о будућности и који не виде да би нас било који сукоб водио у катастрофу", истиче Вучић.

"Који не виде да таксе, нестварање ЗСО, формирање војске, платформа, да свим тим не раде само против нас већ и против себе. Желимо да сачувамо мир, а порука њима је - немојте, зато што смо умерени, што ништа не тражимо, што се цивилизовано понашамо, немојте да помислите да смо слаби и да можете да протерујете и уништавате наш народ. Имаћемо снаге више него икад да га заштитимо", поручио је он.

Захвалио је грађанима Зрењанина на подршци и на, како је рекао, величанственом скупу.

Ускоро градња ауто-пута Београд - Зрењанин и Зрењанин - Нови Сад

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас, на скупу у Зрењанину у оквиру кампање "Будућност Србије", да ће за мање од годину дана почети брза градња ауто-пута Београд - Зрењанин и Зрењанин - Нови Сад.

Вучић је рекао да ће градња почети кад буду завршене све потребне студије, пројекти и дозволе и нагласио да ће тај ауто-пут допринети развоју тог дела Србије.

Вучић Зрењанин Обраћање Грађани 0013
Извор: Танјуг

"Гледаћемо да убрзамо све то и да кренемо у брзу градњу ауто-пута Београд - Зрењанин и Зрењанин - Нови Сад, да увежемо Зрењанин у велики прстен и да привлачимо велике инвеститоре", навео је Вучић.

Истакао је да ће тај ауто-пут пуно значити не само за средњобанатски округ, већ и севернобанатски округ.

Тадић помислио да се због њега окупило оволико људи

Председник Србије Александар Вучић пренео је да је чуо да је Борис Тадић данас био у Зрењанину и да је, када је видео колико је људи на улицама, мислио да су у питању велике демонстрације, уместо скуп у оквиру кампање "Будућност Србије" и да се због њега окупило толико људи.

"Кажу ми да је данас у Зрењанину био Борис Тадић и рекао да никад није видео толике демонстрације, па су га људи обавестили да је то нешто друго и да се нису окупили због њега", казао је Вучић.

Председник је истакао да су му на југу Србије говорили, када се формирала СНС, да жене у великом броју гласају за Тадића зато што је леп.

"Ја сам тад питао: јеси ли ти добро радио и да ли радите довољно на терену? А онда сам поверенику рекао да тог човека не смењује, већ да га натера да ради више. Јер, жене не гласају за лепоту, већ за одговорност, рад и будућност", истакао је Вучић.

Вучић Зрењанин Обраћање Грађани 0021
Извор: Танјуг

Србија данас јесте другачија земља и то се види

Србија је данас другачија земља, поручио је данас председник Александар Вучић онима који оспоравају резултате његове политике, видљиве, како је набрајао у Зрењанину, у новим ауто-путевима, новим фабрикама, радним местима, бољем стандарду, сигурној и пуној државној каси.

Вучић Зрењанин Обраћање Грађани 0014
Извор: Танјуг

Он је рекао да ће управо зато пензионери ове године имати ново "добро, добро, добро повећање пензија", а запослени у јавном сектору ново повећање плата.

Подсетио је да је Зрењанин у бившој Југославији био најбољи индустријски центар.

"Али, све су опљачкали, угасили, народ осиромашио, а они се обогатили. Данас ми све то враћамо, хоћемо да народ лакше живи и прехрани породице, да гарантујемо будућност нашој деци, то је наша обавеза", поручио је Вучић.

А колико је Србија сада другачија земља, указао је са само неколико примера.

"То ће већ видети сви који буду ишли ауто-путем у Грчку, а кроз Грделичку клисуру прођу за само 45 минута, безбедно, гледајући најлепши ауто-пут, мостове", рекао је и додао да то раније није било тако, јер су његови претходници само отимали и крали.

Замерају му, каже, што на такве ствари указује, што подсећа шта је све у земљи уништено и покрадено.

Вучић Зрењанин Обраћање Грађани 0026
Извор: Танјуг

"Ја морам да говорим истину", додао је и запитао зашто нешто нису урадили 2010, 2005, 2012, када је пара било само у њиховим џеповима.

Говорећи о повећању плата и пензија, рекао је да би премијерка и више повећала, али да он хоће да државна каса буде стабилна, и да се не уништава будућност наше деце.

"Ја хоћу да оставим сигурну касу и будућност, а не дугове. То је разлика између нас и њих", поручио је председник.

Навео је да ускоро почиње изградња и других деоница ауто-путева, као што је до Бугарске, ауто-пут до Чачка.

После посете Кини крећемо у изградњу ауто-пута Прељина-Пожега, најавио је, као и ауто-пут ка Панчеву, ка Зрењанину, па Новом Саду.

"Па је ли то другачија Србија", запитао је Вучић, наводећи и хиљаде квадратних метара фабрика које су изграђене и које ће још бити изграђене.

Извор: РТВ Пинк

Остале вести