За 6 месеци нова зграда, симбол победе над свим што смо прошли

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да очекује да ће за шест месеци бити завршена обнова зграде Радио-телевизије Војводине, пре истека рока.

"Уложили смо велики новац, реч је о 48,4 милиона евра. Дакле око 50 милиона евра се даје за изградњу и опремање РТВ. Огромна инвестиција", рекао је Вучић након што је обишао радове на обнови зграде.

Није чудо, каже он, што смо 2017. кренули у обнову и изградњу РТВ.

Vucic obilazak radova
Извор: Танјуг

"Свим запосленима желим успеха у будућности и за шест месеци можемо да се нађемо да видимо импресивну, завршену зграду и да људи у Војводини и целој Србији добију добар програм, по највишим техничким стандардима и да грађани буду што задовољнији", рекао је Вучић.

Kако је рекао, држава је задовољна што је могла да уложи толики новац.

Vucic radovi
Извор: Танјуг

"То је и симбол наше победе над свим што смо прошли, и кроз НАТО агресију и рушење свих објеката и наношење штете објектима РТВ, као и због небриге и разарања наших привредних потенцијала после 2000. године", рекао је председник Србије.

Вучић истиче да је важно то што можемо, иако смо много година изгубили, да покажемо да одговорношћу, озбиљношћу и мерама које значе реалан напредак - не оно што ће негде да пише и неко да се хвали, већ бољи живот, зграде, радна места.

"Да у томе успевамо. Али, треба да будемо још марљивији и верујем да ћемо са поносом погледамо све у очи. Све што су неки рушили ми ћемо ускоро да обновимо и да створимо много тога новог", поручио је Вучић.

Србија, кад хоће, буквално као феникс из пепела може да се подигне, поручује Вучић.

"Све зависи од нас и нашег рада и енергије. Уверен сам да можемо још много боље", рекао је он.

Подсетио је да ће 3. маја ће бити тачно 20 година како је зграда РТВ срушена и да ће сада бити лепша чак и већа.

Извор: Пинк тв

Остале вести