Tрговинска размена са Немачком прећи ће пет милијарди евра

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић борави данас у једнодневној посети Савезној Републици Немачкој, током које се састао са председником Владе покрајине Доња Саксонија Штефаном Вајлом.

Двојица званичника разговарали су о побољшању сарадње и трговинске размене, за коју су истакли да је у последње три године била добра, али да увек постоји простор за даље унапређење.

Председник Вучић представио је економске реформе и инвестиционе потенцијале, нагласивши да је Србија у последњих неколико година радила интензивно на побољшању инвестиционе климе.

"Немачки инвеститори су веома задовољни пословном климом и условима пословања у СрбијиКонтинентал, једна од највећих компанија које послују у Србији, долази управо из Доње СаксонијеОве године трговинска размена са Немачком прећи ће пет милијарди евра, што Немачку чини нашим најозбиљнијим партнером, истакао је председник Вучић и позвао премијера Вајла до посети Србију.

Председник Владе Доње Саксоније Штефан Вајл је рекао да је имиџ Србије у Немачкој веома добар. "Србија је фактор стабилности на Балкану. Напредак на европском путу је очигледан“, истакао је премијер Вајл. Он је изразио очекивање да ће на привредном сајму у Хановеру, једном од најзначајнијих у СР Немачкој, учествовати већи број привредника из Србије.

Доња Саксонија је друга највећа покрајина Савезне Републике Немачке са осам милиона становника. Најважнија привредна грана је аутоиндустрија, о чему сведочи и податак да се у овој покрајини налази седиште немачкoг произвођача аутомобила Фолксваген.

Остале вести