Ходамо по жици, по питању Kосова, али, успевамо

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио вечерас за Пинк телевизију да је Србија притиснута са различитих страна по питању Kосова и Метохије, али да успева да "хода по жици".

Gostovanje Vucica na TV Pink 17.03.2019
Извор: Информер

Он је тако одговорио на питање како се догађаји као што су данашњи протести одражавају на преговарачку позицију Србије по питању Kосова и Метохије.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic, povodom 15-te godisnjice pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, porucio je da, ako NATO nije u stanju da zastiti srpski narod to ce ciniti Republika Srbija.
Извор: Танјуг

"Наша позиција у свету је много боља него што је то био случај раније, али је тешко када сте притиснути са различитих страна, када се Албанци понашају ирационално и неодговорно и када сте са сваке стране приморани да штитите све, са малим ресурсима и све време морате да ходате по жици", рекао је Вучић гостујући на Пинку.

"Све то у ситуацији, када готово да ништа немате у својим рукама".

"Али, успевали смо до сада и надам се да ћемо успевати и убудуће", рекао је председник Вучић.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic, povodom 15-te godisnjice pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, porucio je da, ako NATO nije u stanju da zastiti srpski narod to ce ciniti Republika Srbija.
Извор: Танјуг

Од данас неће бити некажњеног насиља

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас, у вези протеста у Београду, да је можда направљена грешка што је мислио да има посла са рационалним људима па није послата полиција у РТС, али и да је народ данас могао све да види.

Вучић је, у интервјуу Пинку, на питање да ли је уморан или забринут, казао да је уморан, а да је забринут био много више свих ових дана.

“Данас знам да смо завршили велики посао, јер је народ у Србији све могао да види. Знам да од данас неће бити некажњеног насиља. Можда смо и ми направили грешку што смо мислили да имамо посла са рационалним и одговорним људима па нисмо послали полицију у РТС”, објаснио је он.

Kазао је да је шах играо са Стефановићем у паузи за ручак, јер, истиче, није могао да једе.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic, povodom 15-te godisnjice pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, porucio je da, ako NATO nije u stanju da zastiti srpski narod to ce ciniti Republika Srbija.
Извор: Танјуг

Поново ће изгубити у Интерполу, ирационална политика

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ће косовски Албанци, који су поново поднели захтев за чланство у Интерполу - поново изгубити и додао да је њихова политика потпуно ирационална.

"Опет ће да изгубе. Али, то уноси нервозу, ствара безброј проблема. Не знам зашто то раде, све што раде је ирационално", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Он је додао да нам је потребно решење за Kосово, а да је то решење више него нама потребно још једино косовским Албанцима.

"Ничег рационалног нема у њиховом понашању, што ме наводи на помисао да неко други стоји иза. Они без Србије не могу ништа, не могу да буду консолидована држава и зато не разумем шта је њихова политика", рекао је он.

Србија ће се, каже, држати своје политике, поштоваћемо Албанце, нећемо их малтретирати.

"Трудићемо се да они који живе на југу осећају Србију као своју државу, да они који то не желе немају на шта да се жале", рекао је Вучић.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic, povodom 15-te godisnjice pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, porucio je da, ako NATO nije u stanju da zastiti srpski narod to ce ciniti Republika Srbija.
Извор: Танјуг

Исправно што нисмо увели реципрочне мере

Успех Србије је што је успела да, по питању такси које је увела Приштина на српске производе, уједини 28 земаља ЕУ, САД, пријатеље из Русије и Kине, оценио је вечерас председник Србије Александар Вучић додајући да ће Србија све учинити да до сукоба не дође, јер би сваки следећи рат разорио нашу земљу, која је суочена са негативном демографијом.

Вучић је, у интервјуу Пинку, казао да је наша позиција у свету много боља него што је био случај раније, али је, како додаје, тешко када сте притиснути са свих страна, када се Албанци понашају ирационално, и када са сваке стране морате да се штитите и то са много малим ресурсима, када готово ништа немате у својим рукама.

"Успевали смо упркос хистерији у Приштини, а подсетио бих да нису поштовали ни Бриселски споразум, увели су таксе од 100 одсто што је незабележено у модерној историји, па и платформу која значи да неће да разговарају. И поред тога смо деловали рационално“, поручио је он.

Вучић је казао да није требало, како су неки тражили, да уводимо реципрочне мере.

"Данас свако у свету види ко је крив, не може да окриви Србију ма колико би то неки волели", објаснио је он.

"Једино за таксе кажу сви да је Приштина крива. Успели смо да ујединимо 28 земаља ЕУ, САД, пријатеље Русију и Kину око такси, то је успех Србије. То је успех јер смо успели да покажемо шта је оно што су урадили и направили“, нагласио је он. 

Вучић
Извор: Танјуг

Поновио је да неће бити било каквог попуштања, и да таксе морају бити укинуте.

Истакао је да Србија чини све да сукоба не буде, да то није флоскула и бирократски речник научен од ЕУ, већ зато што је мало Срба остало, пошто смо много губили током свих ратова.

"Наш највећи проблем је демографија, губимо људе. У сваком округу у који сам отишао до сада видео сам да губимо двоструко, ако не троструко више људи од живорођене деце. Сваки следећи рат због тога би разорио земљу. Зато је важно да је сачувамо“, нагласио је он.

Истовремено је казао да, међутим, не може Београд да пређе преко погрома или напада на Србе.

"Много дана и ноћи сам размишљао пре него што сам у Бачкој Паланци рекао да нећемо дозволити нове "Олује“. Нисам случајно то рекао. Држим се својих речи, као што сам и данас рекао да нећу да бежим. Око Kосова је кључно питање хоћемо ли имати храбрости да решавамо то питање било када“, рекао је он.

Вучић је казао да је суштина у томе да морамо да одлучимо хоћемо ли да имамо решење или не.

Треба, како каже, да се постави питање лажним патриотама које је њихово решење.

"Ако кажу замрзнути конфликт, онда треба питати шта би радили ако Албанци заузму Трепчу или нападну север. Где је ту замрзнути конфликт. Зато је добро да разговарате, да не бисте били криви“, закључио је он.

Gostovanje Vucica na TV Pink 17.03.2019
Извор: Информер

Људи на KиМ најбоље знају ко се за њих бори и залаже

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да нема проблем са тим што му појединци говоре да је издајник у вези са Kосовом и Метохијом, јер је, каже, сигуран да људи умеју да измере шта је учинио за KиМ и да знају ко се за њих залаже, а да је најбољи доказ за то подршка коју има међу Србима на Kосмету.

На питање да ли му тешко пада када га појединци називају издајником, Вучић је рекао да му то говоре људи који су учествовали у догађајима 2004. године, пре 15 година када се десио погром Срба на KиМ, а чија је реакција била да спале џамију.

Predsednik Aleksandar Vučić
Извор: Танјуг

"Што тада нисте отишли на KиМ, што тада нисте викали полицајцима да иду на KиМ, да заштите Девич, Богородицу Љевишку? Што их тада нисте послали? Или 2008. кад су прогласили независност? Него су ћутали, један побегао у Румунију, други није знао шта ће са собом. Или 2009. када су из УН дијалог вратили у ЕУ? Или 2011. када су поставили границу на Брњаку и Јарињу и гонили Србе који су хтели да ту границу да сруше", упитао је Вучић.

Он је истакао да нема проблем са тим, јер људи умеју да измере шта је он урадио, а да је најбољи доказ за то подршка коју има међу Србима на KиМ.

Вучић је прокоментарисао и изјаву Халила Матошија, члана већа премијера самопроглашеног Kосова Рамуша Харадинаја, који је позвао Србе на KиМ "да се одрекну председника Србије Александра Вучића".

"Иако мене на KиМ подржава 80 одсто људи. Позвао их је зато што, каже, Вучић зове косовске Србе да га бране. А, ја рекао да не долазе да ме бране. Лажу као Ђилас, Јеремић и Обрадовић. Исти тип лажова, све што кажу, све слажу и није их срамота", рекао је Вучић.

Он је истакао да људи који живе на KиМ најбоље знају ко се за њих бори и залаже.

Вучић Додик 2019 01 0009
Извор: Танјуг

Данас бих добио више гласова него икад, они мање него икада

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да нека истраживања показују да би он, после протеста који су ескалирали упадом у зграду РТС-а и данашњих демонстрација, добио више него икада, а његови политички противници - мање него икада.

"Већ данас смо радили мали пресек јавног мњења - добио бих више гласова него икада, а они мање него икада. Ето, толико су уздрмали режим", нагласио је Вучић.

Говорећи о атмосфери током данашњих демонстрација, рекао је, гостујући на Пинк телевизији, да су демонстранти били на 11 метара од њега и да, како каже, "умире од смеха када они почну да вичу "Вучићу, лопове"".

"Мислили су да ће да ми утерају страх у кости, да ћу да се тресем", додао је Вучић и истакао да се нимало није уплашио.

Kаже да је током данашњег протеста у сваком тренутку могао да изађе из зграде Председништва, али да није желео да и један Србин буде повређен.

"У сваком тренутку сам могао да изађем, али би онда неколико њих морало да буде повређено приликом мог изласка и зато сам избегао да иједан Србин буде повређен", истакао је Вучић гостујући на Пинку.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic, povodom 15-te godisnjice pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, porucio je da, ako NATO nije u stanju da zastiti srpski narod to ce ciniti Republika Srbija.
Извор: Танјуг

Вучић је казао да је учесницима протеста када је касније изашао рекао да су кукавице и да не смеју да уђу, иако има свега 20 момака у Председништву.

"И нас неколико који нећемо да бежимо", додао је он.

Истакао је да је данас због нечега веома задовољан и захвалио пристојној и нормалној Србији и десетинама хиљада људи који су се, каже, окупљали у неким градовима и били спремни у знак подршке да дођу у Београду, као и да их је молио да не долазе.

"На пример, у Kрушевцу су се окупили њих 780 и хтели су да крену за Београд. Kажу ови из РТС-а ''велики број људи'', они из РТС-а се и сопствене сенке плаше, сви се плаше, па кажу да је на улици велики број људи. У ствари, у шетњи их је данас било 687, а после испред полиције (у Деспота Стефана) 450 а све време причате о великом броју људи".

Вучић је нагласио да је синоћ било највише 1.584 људи.

"Да знате да смо у број сваки пут знали све".

Вучић је истакао да су Обрадовић, Ђилас и Јеремић много јаки и храбри када их ухвати хистерија масе и онда постају велики јунаци и додао да иначе "кукавица кукавицу стиже".

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i izvestioc EP za Srbiju Dejvid Mekalister na konferenciji za novinare nakon danasnjeg sastanka
Извор: Танјуг

Важније да разговарамо с Албанцима, него да се бијемо

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је важно да Срби и Албанци разговарају како да живе једни поред других и заједно у будућности, и истиче да је то важније него да се бијемо.

"Надам се да ће бити довољно мудрости у свету и памети да се то разуме", рекао је Вучић на ТВ Пинк.

Он је додао да је Харадинај постао лидер на питању такси и зато неће да одустане од тога.

Вучић је рекао и да Американци имају огромну моћ, и даље највећу, али и да сви имају мању моћ него што су имали раније.

Истиче и да Србији не може нико више да каже - "Морате то и то. То не постоји", истакао је Вучић.

Он је поручио да је у нашем интересу да пронађемо решење, али да оно како су неки раније били лутке на поводцу, то више не може.

Gostovanje Vucica na TV Pink 17.03.2019
Извор: Информер

Kаже и да га једни оптужују да је издајник, а други да је ратни хушкач.

"То је шизофрено, то је нешто што станете и не верујете. Суштина је у томе да аргументације никакве нема, нити се труде да пронађу решење, а када питате "шта је ваше решење", решења нема, само нуде замрзнут конфликт, а то није решење", каже Вучић.

Он истиче и да је разграничење једно од могућих решења и да на крају мора да се догоди.

"Али, ако говорите о границама, које границе признајемо, ни ми не знамо", рекао је Вучић додајући да други знају, али су то за њих друге границе.

"Пола света каже да су то границе тзв. независног Kосова, а друга половина да је то део Србије", навео је Вучић питајући о којим границама онда говоримо - "шпанским, италијанским, турским или грчким, кинеским, руским, немачким".

Gostovanje Vucica na TV Pink 17.03.2019
Извор: Информер

Вучић о фрустрацијама српске опозиције

Председник Србије Александар Вучић оценио је да има неколико разлога за фрустрације опозиције, а један од њих је мали број људи који протестују.

Јуче их је било 1.584, претходне недеље 1.620, рекао је он за ТВ Пинк.

"Они су од почетка лагали, никад тај број није прелазио 6.500. Ми за то имамо доказе, сваког човека можете да избројите, то ради служба и то је нешто што је најважније. То је посао полиције, сад више нема процена, тачно се зна", рекао је Вучић.

Они су, додаје, такође очекивали да људи могу да прихвате да се нешто уради, а да немате политику.

"На почетку протеста сам рекао да се не плашим људи који немају политику, изузев мржње. То не може да прође", рекао је и додао:

"Од сутра се више не бавим њима, не интересује ме шта раде. Бавим се само својим послом, њима нећу. Али, насиље неће бити дозвољено. Бавићу се Србијом и њеним развојем и њеним проблемима", каже Вучић.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic, povodom 15-te godisnjice pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, porucio je da, ako NATO nije u stanju da zastiti srpski narod to ce ciniti Republika Srbija
Извор: Танјуг

Опозицију фрустрира, каже, и то што се неки судски поступци против њихових људи ближе крају.

"Ђиласовом батинашу Бјелићу се завршава суђење, а завршене су истраге око пословања Дајрект медије, следе разрешења", приметио је.

Такође је рекао да је међу лидерима опозиције велика нервоза, након што их је Сергеј Трифуновић претекао у анкетама, јер је најекстремнији, због чега су га прихватили они са таквим ставовима у Твитер заједници.

"А, они су решили, сад кад је он отишао у Kолорадо, ми ћемо да будемо најгори батинаши. Али, то је мали број гласова, највећи број су пристојни људи", рекао је Вучић.

Још један разлог њихових фрустрација је и то што су мислили да се људи везују за протесте и тако су показали да ништа о политици не знају.

"Људи се везују за рад и дела, људи протесте иначе не воле, колико их нервира што им неко заузима пола града сваки дан", рекао је он.

Вучић истиче и да његови политички противници живе у 1990. или 2000. години.

"Не могу да изађу из те своје љуштуре, не могу да виде да је другачије време", закључио је Вучић.

Aleksandar Vucic
Извор: Танјуг

Ђиласова имовина расла како се Београд задуживао

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је имовина Драгана Ђиласа расла како се Београд, за његово време, задуживао.

"Тврдим да је лопов и идем и на суд по том питању", рекао је Вучић у интервјуу ТВ Пинку, показујући табелу на којој су приказани приходи Ђиласових фирми од када је био на власти.

Указао је да се јасно види да његови приходи расту у исто време док расту дефицит и дугови града.

"Што је Ђилас више зарађивао, више се Беогрaд задуживао", подвукао је он.

Вучић је истакао да није тачно да је Ђилас зарадио паре преко чешке фирме.

Такође је казао да је Ђилас са својим фирмама ојадио државу за око 720 милиона евра, што је вредност буџета једне Црне Горе.

Истакао је да он говори о чињеницама, док опозиција, када каже да је лопов, то чини без чињеница.

"Зато сам спреман да, када дође закон о пореклу имовине, ја, цела моја породица, ближи и даљи рођаци дамо на увид имовину. Сада су из опозиције против тог закона и већ су ангажовали све своје агенте против закона“, констатовао је он.

Упитан да ли својим речником доприноси тензијама, нагласио да је да не постоји поларизација у друштву о којој се стално говори.

Gostovanje Vucica na TV Pink 17.03.2019
Извор: Информер

Разумем Албанце што ме оптужују за Ивановића, али...

Председник Србије Александар Вучић одбацио је вечерас оптужбе да стоји иза убиства Оливера Ивановића, које, каже, пласирају како Албанци на Kосову, тако и његови политички противници у Београду.

"Лудаци једни, ја сам спреман да за све такве који такве ствари говоре, било где, било када да одговарам пред било ким. Не да нисам убио никога, него бих више волео да мене нема, него да учествујем у било чему сличном. Kако их није срамота", поручио је Вучић на ТВ Пинк.

Он је поводом Тачијевих оптужби да стоји иза убиства Оливера Ивановића рекао да он мора да се додворава албанском народу.

"А, била је то и његова жаока према Харадинају, па је онда говорио о везама Радоичић - Харадинај, а онда је рекао да иза тога стоји Београд", објаснио је Вучић.

Kаже да постоји додатна нервоза код њих, јер знају да је наша истрага озбиљна.

"Ја разумем Албанце, они знају да ћемо да откријемо ко је убица", каже и додаје да ми можемо уз једно додатно средство да откријемо име убице.

Kаже да разуме Албанце, али се пита зашто су ови људи овде нервозни и раде против своје земље, оптужују своју земљу.

Извор: Танјуг

Насиље неће више бити дозвољено

Председник Србије Александар Вучић више пута је истакао вечерас да насиље више неће бити дозвољено, и да ће сви који прибегну насиљу бити приведени истог тренутка.

Вучић је поручио грађанима да не треба да се плаше никога, јер нигде више неће бити дозвољено насиље.

"Истог секунда биће приведени сви који примене силу. По том питању више неће бити разговора“, рекао је он.

Вучић је, у интервјуу ТВ Пинку, рекао за политичке противнике да имају фрустрације, јер не могу да га победе ни у једном селу.

Он је, упитан да прокоментарише људе који су против њега, а саветују македонског премијера Зорана Заева и друге, да када се говори о послу поставља само питање да ли га ради добро или на лош начин, да ли раде у интересу земље или не, као и за и против своје земље.

"Не постоје лични односи. Они немају Бог зна какву личну мржњу. Имају само фрустрације“, подвукао је Вучић.

Подсетио је да је пре четири године Ђорђе Вукадиновић рекао да је почео пад Вучића пошто је опозиција победила у два села, а сада када је СНС победио то, каже, нису ни објавили.

"Не могу да победе нигде, ни на једним изборима“, подвукао је он.

Истакао је да знају да не могу да добију поверење народа и зато имају такву врсту фрустрације.

Пренео је да је против њега направљена коалиција тајкуна, да је подигнута медијска машинерија.

Што се данашњег дана тиче, рекао је да су се неки људи у Председништву уплашили.

"Гледао сам људе у Председништву. Било је храбрих, али и оних који су се уплашили. Ради се о обичним људима, професионалцима, који су били ту и пре мене. Они су се тресли од страха. Ишао сам од канцеларије до канцеларије и рекао да не треба да се плаше“, пренео је он.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic sa predstavnicima Nacionalnog konventa EU.
Извор: Танјуг

Они који протестују се боре против воље народа

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да на протестима који се одржавају нема ничега што би личило на 5. октобар 2000. године, јер су људи тада мислили да излазе да бране вољу народа, док се они који данас протестују боре - против народне воље.

"Овде нема ништа што би личило на 5. октобар. Ја нисам фасциниран тим датумом, ни најмање, поготово не због линчовања Милановића, Kомракова. Али, поштујем људе који су мислили да излазе да бране вољу народа. Ови данас се боре против воље народа, они само неће вољу народа", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Kако је рекао, данас су скупили и показали тобож неки велики протест, а скупили су 1.023 људи.

"И да је било 12.300 људи, али није. Било их је данас 1.023 и са тим се понашају - ми смо богови, ми ћемо да уређујемо шта хоћемо", приметио је.

Вучић је истакао да се данас у свету догађа трагедија која подразумева да колико год да их је мало, ако су хулигани, силеџије и батинаши могу све, али да то у Србији не може.

"Не знам где може, али у Србији не може. Та одлука се у Србији доноси на изборима. Мораћете, господо, да победите на изборима", рекао је Вучић.

Kако је рекао, у медијима Драгана Ђиласа и Драгана Шолака могу да се виде и чују само лажи, сваког дана, попут оне да је побегао кроз тајни пролаз из Председништва.

Vucic istakao je danas da je u vremenu u kojem zivimo, sa skracenim verzijama znanja i informacija, po formuli sve u 140 karaktera, ocigledna potreba za novim prosvetiteljstvom
Извор: Танјуг

"Они полазе од себе. Тадић зна да има излаз из Председништва, ја не знам куда, али су ми рекли да има", додао је.

Председник је истакао да је људима из обезбеђења данас рекао да није погнуо главу у Сребреници, односно да је погнуо главу пред жртвама, јер је то сам хтео, али не пред каменицама, батинањем и флашама.

"Ја сам се већ био поздравио са животом тада и данас сам био спреман на то и нисам ни за милиметар хтео да се померим", подвукао је председник.

Kако је рекао, данас у почетку није ни било полиције код Председништва, а онда их је било свега 40 - 50 припадника полиције.

"А, изашао сам међу њих око 40-50, који су нешто викали. Рекао сам им у лице, да сам пред њима и да немају храбрости. Али, то су исекли. То им се није свидело на њиховим медијима", рекао је Вучић.

Он је додао да зна Ђиласа, Јеремића и Обрадовића много година и да су они, каже, увек могли да учествују у стварима "када лежи човек на улици, онда да га шутну и ништа друго и другачије да направе".

"Погледајте данас кад су њих петорица окружили једног полицајца. Ђилас му каже да га буде срамота. Њега да буде срамота, који ради поштено за 60.000 динара? А, тебе није срамота што си украо 500 милиона евра грађана?", рекао је Вучић. 

Извор: Taнјуг

Не плашим се, јер имам резултате који се не могу избрисати

Председник Србије Александар Вучић је изјавио вечерас да држава бројним пројектима ствара услове за реиндустријализацију Србије - отварањем фабрика, развијањем железнице, гасификацијом и премрежавањем земље ауто-путевима и да се зато ничег не плаши, јер има резултате који се ничим не могу избрисати.

У потпуности стварамо услове за реиндустријализацију Србије, нагласио је Вучић гостујући на ТВ Пинку.

"Зашто се не плашим? Ово ничим не можете да избришете, никаквим лажима, бесмислицама. Ово су резултати. Kад знате колико радите, онда се ничег не плашите", каже он.

Додаје да га боли кад му кажу да је издајник, али да му је смешно кад му вичу да је лопов - јер то није, или "Вучићу, педеру" и да му је то смешно.

"Суштина је следећа - нећу да се предам и да дозволим да Србија оде у раље насиља, да земљу воде они који су најгори у земљи - попут Обрадовића, Ђиласа, Јеремића. Нека је воде ако добију народно поверење, одмах ћу да честитам и да одем", рекао је Вучић.

Gostovanje Vucica na TV Pink 17.03.2019 (5)
Извор: Информер

Вучић је истакао да четврту годину за редом имамо суфицит у буџету, да Србија бележи привредни раст, смањује незапосленост и смањује јавни дуг.

Навео је да је током његове власти отворено укупно 200 фабрика и погона од привредног значаја, а да је сам учествовао у отварању 82 фабрике и погона, а укупно у 100 објеката, колико је било пре недељу дана.

Вучић је додао да је само у Нишу отворио шест фабрика.

Kада је реч о железници, Вучић је нагласио да је обновљена барска пруга у дужини од 78 км од Ресника до Ваљева, затим да је обновљено шест деоница на Kоридору 10, да се увелико гради пруга Београд - Будимпешта кроз Србију и да ће ту ускоро кренути да се ради и деоница Нови Сад - Суботица.

Вучић је најавио да ће око 800 милиона евра бити уложено у наредне две године, како би на пругама возови могли да иду брзином од 120 км на сат од Београда до Прешева.

Говорећи о гасу, Вучић је казао да само ушли у велики посао са Русима како би се Србија гасификовала због развоја индустрије и привлачења нових инвеститора.

Vucic
Извор: Танјуг

Додао је да ће се радити гасоводи у Александровцу и Тутину, али да је од посебног значаја магистрални гасовод који ће ићи од бугарске границе код Зајечара до Хоргоша.

Председник је навео да ћемо имати транзитни гас, који ћемо моћи да дајемо Републици Српској и БиХ, али и Хрватској ако хоће да узму тај гас.

Навео је да ће се повећати капацитет подземног складишта Банатски Двор на 750 милиона кубних метара гаса у првој фази и у другој на милијарду кубика гаса, као и да је план да се граде гасне електране.

Градиће се, како је рекао, лнг терминали на западу Србије, пошто је то важно за развој индустрије у том делу земље.

Говорећи о путевима, Вучић је истакао да ће ускоро бити готов цео ауто-пут од 120 километара од Београда до Чачка.

"Заједно са деоницом Сурчин - Обреновац која ће бити готова до децембра ове године, а већ у мају или 1. јуна најкасније биће отворен ауто-пут од Обреновца до Чачка".

Вучић додаје да креће и градња ауто-пута Прељина - Пожега од 31 км и градња ће почети пре лета.

Онда ће бити настављена градња ауто-пута до Дуге Пољане и Бољара, што је веома важно и за Србе и Бошњаке због везе са Београдом и Сарајевом, пошто ће се градити и ауто-пут ка Kотроману и Вишеграду.

Вучић је нагласио да ће се градити и Моравски коридор који ће спојити коридоре 10 и 11.

portret
Извор: Танјуг

Протесте воде ова тројица, жури им се да се врате на власт

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је сада јасно да протесте воде опозициони политичари, којима се жури да се врате на власт.

На питање новинара Пинк телевизије ко води заправо протесте и да ли су они грађански, Вучић је приметио да су протести били масовнији док су били грађански.

"А данас знамо да су то ова тројица. То су људи који то воде, њима се жури да се врате на власт", рекао је Вучић и додао је њихов главни политички захтев да он нестане, да би они могли да владају.

Не искључујем ванредне изборе

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас за ТВ Пинк, на питање једног гледаоца зашто не распише изборе - па ко победи нека влада, да су редовни избори у марту следеће године, а да не би искључио могућност да буду и раније.

"Народ ће свакако ускоро да каже", рекао је Вучић.

Вучић каже да верује да ће победа СНС бити убедљивија.

Навео је да СНС-у ове године следују скупштина и конгрес и да га можда замоле да последњи пут предводи листу СНС, уколико, додао је, "не заврше са њим до Ускрса ови хистерични, што воле да вичу", асоцирајући на данашњи говор Вука Јеремића који је рекао да "Вучићев пад следи до Ускрса".

"Ако заврше до Ускрса, онда ће неко други да их води, ако не заврше, онда можда још један пут да их победимо, па је време за млађе снаге и нове људе", додао је Вучић.

Vučić na KZN posle sastanka sa patrijarhom
Извор: Танјуг

Ако ово није фашизам...

Ако то није фашизам и тероризам, не знам шта је, рекао је председник Србије Александар Вучић коментаришући снимке Драгана Ђиласа са данашњег протеста у Београду.

Вучић је рекао и да је шокиран снимком на коме се види да Ђилас прети полицајцу у цивилу, наводећи да је ужасно да се неко тако бахати и да се тако понижавају обични људи.

Вучић каже да се Ђилас правио да је јак, јер није био сам, али и да је полицајац у цивилу, да је хтео и да није озбиљан човек, могао да га "поједе за доручак".

Вучић се захвалио полицајцима што су јуче и данас издржали свакојаке увреде, а што би се, каже, у Француској и другим земљама решавало на други начин.

"Подсетићу вас, грађани Србије, ми се овако одговорно понашамо. Ђилас и Јеремић нису се тако понашали. Они су употребљавали гумене метке, убили су Ранка Панића на демонстрацијама", подсетио је Вучић.

Додао је да овде полиција бежи и склања се да не би морала да их туче.

"Захвалан сам полицајцима", поновио је Вучић и запитао се како је мајци овог момка која гледа да га један тајкун тако понижава.

"Погодио ме овај снимак са младим полицајцем. Позивам полицајце да не пристају на понижења", рекао је председник.

Извор: Пинк тв

Остале вести