Вучић обишао домаћинство Вербункић у Рткову

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић данас је посетио насеље Ртково где је обишао домаћинство Николе Вербункића.

Дочекали су га министар пољопривреде Бранислав Недимовић, породица Вербункић и прозвођачи из тог краја, а послужен је традиционално погачом и сољу. 

Председник је имао прилику да види производе које је породица Вербункић направила од воћа и поврћа из своје баште - слатко, компот, ајвар, а пробао је и домаћу ракију.

Извор: Танјуг

У разговору са окупљенима, Вучић најавио је да ће бити обновљен пут Кладово - Ртково, за шта ће држава из републичког буџета дати 75 милиона динара, а остатак средстава издвојиће "Путеви Србије" из сопственог буџета. Навео је и да ће бити уложено 1,3 милијарди динара за пут Кладово - Брза Паланка, у дужини од 23 километара.

Извор: Танјуг

Председник је разговарао са пољопривредним произвођачима из тог краја на који начин држава може конкретно да им помогне. Захвалио је домаћинима на гостопримству и додао да је Никола Вербункић, проглешен за најбољег домаћина у кладовској општини.

Извор: Танјуг

Вучић је посебно изразио задовољство што се Николин син Бојан, који је био у Аустрији, вратио из иностранства да живи у Рткову, јер је важно да што више људе остане у Србији.

Никола Вербункић обрађује 500 хектара плодних ораница у Кључкој низији, а осим тога отворио је и продавнице сточне хране од Кладова до Бора, као и фирму "Бољи живот" која има 18 запослених, без сезонских радника.

Извор: Танјуг

Гаји пшеницу, сунцокрет, кукуруз, јечам, тритикалу и овас, а најмање 80 одсто своје произоводње продаје неготинској Уљарици и фабрици сточне хране "Агромил" из Појата. После Рткова, Вучић ће отићи у Бор где ће се, заједно са премијерком Србије Ана Брнабић, обратити грађанима.

Остале вести