Вишемилионска улагања у Kладово

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић најавио је данас нова вишемилионска улагања у Kладово, у путну инфраструктуру, као и кроз Дунавску стратегију, како би се обезбедило више туристичких потенцијала и Kладово ставило на туристичку мапу.

Вучић је рекао да ће бити уложено десетине милиона евра у источну Србију.

"Много смо уложили у југ, дошао је ред на исток Србије. Да улажемо и у Браничевски, Борски, Тимочки округ да запослимо људе, да Србија може својој деци да обезбеди будућност", рекао је Вучић.

Он је грађанима поручио да ће у наредном периоду бити урађено све што до сада није учињено због недостатка новца и да ће држава на себе преузети обавезу да око милион евра уложи у топлану.

Најавио је и да ће бити обезбеђен водоводни систем у насељима у Kладову која са тим имају проблема, ако и да ће више од три милиона евра бити уложено у Општу болницу.

Вучић у посети Кладову
Извор: Танјуг

Председник је навео и да ће бити урађен пут Kладово - Брза Паланка, дуг око 23 километара, у који ће бити уложено 1,37 милијарди динара и да ће тај пут бити "као писта", као и да ће коначно бити завршен мост ка Милутиновцу.

Биће проширен и спортски центар Језеро, а средства ће бити уложена и у уређење Тврђаве и летње позорнице.

"Желимо да побољшамо туристичку понуду Kладова и да повећамо број ноћења са 74.000 ноћења на 200.000. То је и начин да повећамо запосленост и да покажемо остатку Србије шта све има Kладово", рекао је председник, који је у Kладову обишао обновљену Основну школу "Вук Kараџић".

Вучић је напоменуо да ће се радити и кроз Дунавску стратегију, како би се додатно унапредио туризам.

Вучић о пшосети Кладову
Извор: Танјуг

"Видећете поново бродове, мале, средње и велике, који долазе од Београда и Новог Сада ка Kладову", рекао је он.

У том смислу, посебно је истакао да ће држава, домаћинствима која желе да улажу у пројекте етно села, помоћи тако што ће им дати половину средстава.

"Тај новац дајемо за џабе, не у кредитима. Kада хоћете да уложите новац, 50 одсто даће држава. Нигде такве субвенције и подстицаји не постоје на такав начин. Желимо да помогнемо да ставите своје место на туристичку мапу", поручио је Вучић и додао да је једино што држава тражи да та места заиста и раде.

Он је рекао да су до 2014. године све фабрике биле разорене, а да је у међувремену обновљена снага српских финансија, те да сада имао новца за све што је потребно да се уради.

"План је да овде уложимо много више, да део људи вратимо или макар да смањимо тренд одлазака. Морају градови и села да нам опстану, јер без тога не вреди све што смо урадили", подвукао је председник Србије.

Вучић у посети Кладову
Извор: Танјуг

Напоменуо је да је Kладову потребан један значајан инвеститор, који ће отворити фабрику и запослити људе.

Извор: Taнјуг

Поновио је да Србија мора да има више деце, како би опстала.

"Могу да ме не разумеју, да ме критикују из невладиних организација да вређам жене. Не знам чиме вређам жене, ако кажем да без деце немамо будућност. Неће имати ко огњишта да нам чува. За кога све ово правимо и шта ће нам нова школа? То ће деци нашој да остане", поручио је.

Извор: Taнјуг

Вучић је имао и поруку за локалне страначке функционере, да размишљају о свом месту, а не о ускостраначким интересима, јер су и Kладово и Србија важнији од тога.

Извор: Taнјуг

"Тражим од вас напредњака и од социјалиста - памет у главу, почните да се договарате, да вас ја не бих звао у Београда да се договарате", поручио је.

Он је захвалио грађанима на подршци коју му пружају.

Извор: Taнјуг

"Хвала вам на томе, а наш је посао да радимо и моћи ћете да видите колико, уз ту подршку, можемо Kладову да вратимо", рекао је Вучић.

Извор: РТВ Пинк

Остале вести