Видећете ускоро колико ћемо да урадимо за Неготин

Вучић
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас у Неготину да ускоро почињу радови на побољшању инфраструктуре у Неготину, као и подизању туристичког потенцијала, те да ће најкасније у октобру доћи поново у тај град да, заједно са грађанима, изврши инспекцију оног што је учињено.

Вучић је, обраћајући се грађанима у Неготину, у оквиру кампање „Будућност Србије“, посебно нагласио значај радова на побољшању пута Неготин-Зајечар.

"Хоћемо да тај пут изгледа као писта, како због вас овде, ваших родитеља, али и деце и рођака који живе у иностранству, а желе да вас посете. Исто тако то је важно и због доласка нових инвеститора. Спремни смо, као што смо уложили у овај Дом, који ће бити отворен у октобру, 100 милиона динара, да уложимо огроман новац у обнову јавних здања", рекао је он.

Бучић у посети Неготину
Извор: Танјуг

Kако је додао, донета је одлука да се уложи пет до седам милиона евра у пројекте за Рогљево, Рајац, Смедовачке пивнице.

"Хоћемо да направимо винарски, виноградарски музеј, одморишта, да поспешимо туризам. Направићемо асфалт како би свуда и а сваком месту био бољи. За мање од месец дана крећемо са радовима”, поновио је Вучић испред Дома за децу и омладину "Станко Пауновић”.

Вучић у посети Неготину.
Извор: Танјуг

Најавио је улагања у винарску индустрију, те додао да је неопходно да се доведе још један инвеститор, како млади не би напуштали свој крај.

Он је додао да ће 10 милиона евра бити уложено у реконструкцију болнице у Неготину, а радови би требало да почну средином године.

"Држите ме за реч, до октобра ето мене поново у Неготину да обиђем све што смо направили и видимо јесте ли бар мало задовољнији или не", рекао је Вучић.

Вучић у посети Неготину
Извор: Танјуг

Пренео је да је након обиласка РТБ Бора охрабрен оним што је видео и указао да је читава Kрајина могла да изгледа другачије, пола Србије да буде убедљивије богатија, да смо пре две деценије имали људе који не би радили само за себе, који су само крали.

Ове године произвешћемо 41.000 тону бакарних катода, а план је да се за шест година произведе шест пута више него што смо ми могли да произведемо, указао је Вучић.

То, како је констатовао, је одлично јер ће више новца остати у борској општини.

Рекао је да му је неко добацио, с правом, "председниче све је то требало раније да урадиш“, и одговорио да није могло раније, не због недостатка његове љубави према овом крају, већ што није било пара.

Подсетио је да је Србија 2014. била пред банкротом, па је било неопходно да се спроведу најтеже реформе, а данас нам све светске финансијске организације кажу да смо на одличном путу. Рекао је да не брине за економску будућност Србије, већ за KиМ, због неодговорног понашања тамошњих поличитара.

Извор: Taнјуг

"Моја порука је чуваћемо и наш народ, бринути о нациналним интересима на одговоран начин“, казао је Вучић.

Указао је да су грађани јуче могли да виде, после злокобног напада на Новом Зеланду, како су се сви у региону окренули против Србије, и ако тај злочин није починио Србин, већ Аустралијанац, али су видели да на оружју пише Милош Обилић, "као да је он неког убио, сем Мурата пре толико векова".

Извор: Taнјуг

"То показује да само чекају прилику да нешто ураде против Србије. Тиме показују однос према нашој земљи. Моја порука њима је да ми никада према њима нећемо тако да се односимо, да им тако нешто радимо, већ да хоћемо да у суседима имамо пријатеље. Шта год и колико год ви радили никада нећете моћи да унизите и прегазите Србију, направите је малом. Србија ће да снажи, јача, да буде економски богатија. То је оно што мора да буде наша политика",нагласио је председник.

Извор: Taнјуг

Истовремено је указао и на лоше демографске податке и рекао грађанима да нећемо имати коме да оставимо све што се буде урадило.

Извор: РТВ Пинк

Остале вести