Нападач са Новог Зеланда нема везе са Србијом

Вучић
Најновије
Извор: Танјуг

Убиство у две џамије на Новом Зеланду починио је човек који нема никакве везе са Србијом, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.

На питање новинара да прокоментарише наводе појединих медија у региону који су пренели да су Срби инспиратори тог злочина Вучић каже:

"Убиство је починио човек који никакве везе са овим регионом нема, са Србијом нема... Аустралијанац. Они не говоре да је то урадио Аустралијанац, него говоре да је мотивисан српским злочинима. Цар Лазар и Милош Обилић су бранили и штитили Европу, то су јунаци који су бранили хришћанску Европу и никакве злочине нису починили."

Приметио је да ти медији хвале и његове политичке противнике.

Нападач из Kрајстчерча на оружју је имао, између осталих, исписана имена Милоша Обилића, Стефана Лазара, Баје Пивљанина, док се у песми која се, наводно, чује на снимку који је урадио пред напад помиње Радован Kараџић.

"Сад због нечијег музичког укуса треба да буде Србија оптужена као што су то медији у региону урадили, чак и део наших медија. То показује какав је њихов однос према нама", казао је Вучић.

Поручио им је да никада Србија неће бити ни довољно мала, ни довољно слаба, ни довољно унижена да би они били задовољни.

"Србија коју градимо је Србија снаге, Србија која ће да вас поштује, али Србија коју нећете моћи да газите као што сте је газили пре 10 и пре 15 и пре 20 година. Никада више. То време је давно прошло", нагласио је Вучић.

Он је поново изразио најискреније саучешће влади и народу Новог Зеланда и муслиманима не само на Новом Зеланду него муслиманима широм света.

"То је језив чин једног лудака, психопате, толико језив да не знате шта бисте све на то рекли", рекао је Вучић.

Извор: РТВ Пинк

Остале вести