Вучић са министром спољних послова и рада Гренаде

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић је, у разговору са министром спољних послова и рада Гренаде Питером Чарлсом Дејвидом, захвалио на подршци територијалном интегритету и суверенитету наше земље.

Председник Вучић је рекао да је одлука Гренаде да повуче признање једнострано проглашене независности Косова и тиме да предност налажењу компромисног решења кроз дијалог, доказ принципијалности у поштовању међународног права.

Председник Србије Александар Вучић са Питером Чарлсом Дејвидом.
Извор: Танјуг


Он је истакао да је посебно важно што Гренада своју подршку показује и у оквиру међународних организација. Министар Дејвид је рекао да Србија увек може да рачуна на подршку Гренаде, додавши да му је задовољство што је могао поново, после скоро четрдесет година, да посети Београд и види импресиван напредак.

Председник Србије Александар Вучић
Извор: Танјуг


Председник Вучић је изразио задовољство што су посетом министра Дејвида отворена врата за сарадњу Србије и Гренаде, упркос њиховој географској удаљености, као и наду да ће интензивирање политичког дијалога довести и до успостављања економске и других видова сарадње. У разговору је констатовано
да могућности за сарадњу постоје у пољопривреди, области информационих технологија и телекомуникација, као и у образовању и спорту. С тим у вези је предложено да се размотре начини за школовање студената из Гренаде у Србији, као и за помоћ српских стручњака гренадским колегама у развоју тих области. Саговорници су се сагласили да ће усвајање уговорног оквира о сарадњи олакшати стварање веза између Србије и Гренаде.

Остале вести