Вучић са Ричардом Муром о билатералним односима

vucic
Најновије
Извор: Tanjug

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са генералним директором Форин Офиса за политичка питања Ричардом Муром, са којим је разговарао о билатералним односима, који су, упркос комплексним околностима, добри, и истовремено изразио заинтересованост за даље унапређење и јачање свеукупне сарадње.

Председник Вучић је изразио наду да ће међународна заједница наставити са рационалним позивима Приштини да одустане од такси које је увела против Србије и српског народа, а Србија ће, одмах по укидању тих антицивилизацијских намета, бити спремна за наставак разговора са Приштином. Председник Вучић је упознао генералног директора Мура са чињеницом да Приштина није испунила једину своју обавезу из Бриселског  споразума, а то је формирање ЗСО, а увођење такси и изгласавање Платформе у приштинском парламенту је најбољи доказ да Приштина не размишља о дијалогу, већ о решењима која би могла да дестабилизују цео регион.

vucic
Извор: Танјуг

Политички директор Мур је рекао да ће Велика Британија, упркос Брегзиту, остати посвећена помоћи и подршци региону Западног Балкана, нагласивши да је интеграција читавог Западног Балкана у Унију кључна за његову стабилност и просперитет. Он је нагласио да је приштинској страни изнео захтев за укидање такси, како би две стране штопре наставиле дијалог.

vucic
Извор: Танјуг

Остале вести