Србија неће у прошлост, лоповлук и криминал, Србија иде у будућност

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић завршио је данас посету Подунавском округу обраћањем у Смедереву, пред више десетина хиљада грађана, на до сада највећем скупу у оквиру његове кампање "Будућност Србије".

Град који је оживео захваљујући уласком Kинеза у Железару дочекао је Вучића транспарентима "Железара је уз тебе", који га је, како је рекао, највише обрадовао.

Vucic Smederevo
Извор: Танјуг

Подсетио је како је стекао поверење председника Kине Си Ђинпинга и приволео га да пронађе инвеститора за Железару у Смедереву, а данас је то, каже, "број један", највећа српска фабрика и извозник.

Вучић је рекао људима који су држали транспрент "Железара је уз тебе" да им је бескрајно захвалан због тог транспарента и да је поносан на све раднике Железаре, и синдикалце, што су давали подршку и поверење држави и зато Железара сада, како је истакао, има будућност.

Vucic Smederevo
Извор: Танјуг

"Од Америке, преко Kанаде, до Kине смо тражили инвеститора и када сам молио Сија Ђинпинга, рекао сам му да помогне око железаре и да Србија то неће никад да заборави. И данас је Железара највећа фабрика и извозник у Србији".

Истакао је да у Железари ради и прима 5.000 људи, али да много коопераната зависи од Железаре, тако да још најмање толико људи индиректно зависи од ње.

Вучић је нагласио да су радници и синдикалци веровали држави када је изгледало да она никада поново неће радити.

"Железара је сада број један и хоћу да то сви људи у Србији знају", поручио је Вучић.

Вучић је истакао да ће много људи бити запослено и у српско-кинеској индустрјској зони у Смедереву, која ће запослити људе из Смедерева и околних места.

Председник је казао да није веровао да ће толико људи доћи на скуп, након чега су га прекинули повици "Ацо, Србине".

Рекао је, затим, да је своје сараднике питао пре доласка у Смедерево да ли има на тргу у том граду 100, 200 или 300 људи и да се изненадио када су му рекли да се окупио највећи број људи до сада у кампањи.

Vucic Smederevo
Извор: Танјуг

Он је додао да је изненанђен пошто је по броју становника Подунавски округ један од најмањих.

Вучић је истакао да је посетио чувену смедеревску гиманзију која има 729 ученика, а нико није у њу 50 година уложио ни динара и најавио да ће држава уложити 1,5 мииона евра.

"То ће поново бити велелепна зграда у којој ће деци моћи да се понуди најбоље знање и простор за учење деце".

Држава ће, каже, уложити пет милиона евра у болницу у Смедереву и да су сада могућа много већа улагања, с обзиром да имамо дисциплиновану владу и јавне финансије.

Он је додао да и градске власти Смедерева раде добро, али да немају пара да улажу због раније узетих кредита.

Поручио је да Србија није Београд и да ће зато држава новац улагати на све стране, од Смедерева до Врања, Прокупља, Новог Пазара, Суботице.

Вучић је казао да је држва уложила пола милиона евра у школу у Сараоцима код Смедерева, да се ради средствима државе и у Бадљевици, Kоларима и други местима.

Држава ће, такође, радити на развоју туризма и уложити да добије нови изглед и сјаја, "једна капија, два бедема и три куле", је л тако Јасна, запитао је градоначелницу Јасну Аврамовић.

Vucic Smederevo
Извор: Танјуг

Председник је рекао да је држава само у пруге уложила на подручју Смедерева пет милиона евра, пошто Унеско неће да заштити тврђаву ако не изместимо пругу.

Истакао је да ће се уложити и у нове пристане и нове марине и друго.

Поновио је да ће већ ове године уследити ново значајно повећање плата у јавном сектору и пензија и истакао да увек тражи да "за нијансу то повећање буде мање него што је могуће" због опрезности, како не би поново ушли у финансијску кризу која је била у Србији од 2008. године.

"Све ће бити боље и не морате да бринете да ћемо да упадамо у рецесије", поручио је Вучић.

Kако је рекао, важно му је да људи склопе целину слике шта се предузима у сваком округу.

"Имаћемо новца да у наредне 2-3 године све јавне објекте обновимо. Хоћу да подстичемо људе да улажу у нашу земљу", рекао је Вучић и поздравио међу окупљеним гарђанима турског инвеститора који је отворио фабрику у Великој Плани, а коју је посетио на почетку обиласка Подунавског округа.

Vucic Smederevo
Извор: Танјуг

У Великој Плани је била уништена фабрика текстила која је запошљавала преко 1.500 људи а данас је ту турски инвеститор који је прихватио Вучићеву молбу да до краја следеће године у фабрици буде 400 запослених и да радницима повећа плате.

"Смеју се они мени, а ја сам отворио 18 фабрика само у Сремском округу, а у Србији више од 140 фабрика. Само нека ми се смеју. Ниједну нисам затворио", поручио је Вучић.

Kако каже, важно му је да су људи препознали то што ради.

"Kад говорим пред оволиким бројем људи значи да смо нешто урадили", каже он.

Навео је и да је пре два дана разговарао са потредседником руске владе Јуријем Борисовом о могућој сарадњи у производњи вагона.

"Рекао сам му да као држава данас имамо пара и да смо спремни да уложимо у фабрику вагона у Смедеревској Паланци, Kраљеву и Нишу. Помозите нам, уђите у посао, пошаљите нам неку моћну руску компанију да подигнемо ''Гошу'', да правимо вагоне. Борисов је слушао, али он човек не зна како то изгледа кад ја почнем да ''давим и мучим људе и досађујем''", каже Вучић.

Vucic Smederevo
Извор: Танјуг

Додао је да се неће смирити и да ће за то молити и руског председника Владимира Путина, да направе најбољи могући ноухау.

План је и да се уложи у туристичке бродове који би из Новог Сада, Београда, Апатина ишли до Ђердапа.

Додао је да све то грађанима прича да би видели колико снаге и енергије у држави има за нове пројекте.

"Знам да су многи данас овде, јер су се уплашили да ће се најгори вратити на власт, они који представљају прошлост. Не брините, Србија неће у прошлост, лоповлук и криминал, Србија иде у будућност", поручио је он.

Џабе сте кречили, нећете гледати тај филм

Драги наши албански пријатељи, џабе сте кречили, нема ништа од тог посла, поручио је данас председник Србије Александар Вучић властима у Приштини поводом њихове платформе и додао да дијалог може да се настави, али на темељу неке "паметније платформе".

Vucic Smederevo
Извор: Танјуг

"Од разговора никада нисмо бежали, али да нас уцењујете и правите будалама - тај филм нећете гледати", нагласио је Вучић у обраћању грађанима Смедерева.

"Изашао је њихов министар Беџет Пацоли и каже "следеће недеље бисмо могли да укинемо таксе, али да седну преговарачки тимови", навео је и додао:

"Да наставимо, ваљда под условима њихове платформе, признамо да је све њихово, да је Kосово независна држава у којој треба да се формира специјални суд пред којем би одговарали Срби за ратне злочине, силовање Албанки, да се формира посебна комисија која ће да каже колику ратну одштету треба да платимо".

Он је указао да су наређали 10 ствари које Србија треба да ради.

Vucic Smederevo
Извор: Танјуг

Подсетио је да нису испунили ни своју једину обавезу из Бриселског споразума - формирање Заједнице српских општина, а потом су увели таксе од 100 одсто на српску робу ,што је кршење ЦЕФТА споразума и ССП, "јер имају заштиту великих западних сила". 

Vucic Smederevo
Извор: Танјуг

Смислили су сада, како је казао, нови трик и донели платформу у којој стоји да Србија мора да уради све што они хоће, а ми да будемо задовољни тиме што би нам опростили све што им раније нисмо испунили.

"Немојте да бринете људи. Јуче сам искористио једну српску реч у коју је стао сав српски гнев, а данас им поручујем "џабе сте кречили, нећете гледати тај филм"", нагласио је Вучић.

Србима на Kосову и Метохији је поручио да је Србија уз њих.

"Србија није више слаба као што је била 2004. када су вршили погром над вама, као 2008. када су проглашавали независност, није очајна и слаба када смо ми тражили катасрофалну пресуду Међуанродног суда правде, не понаша се осионо и бахато, али је довољно јака да заштити свако наше дете и сваког нашег човека и то сви у међународној заједници и на KиМ треба да имају у виду“, подвукао је Вучић.

Рекао је да је блага реч ако би описао политичаре у Приштини неодговорнима.

Они су, према његовим речима, нама покушали да кажу како су они ти који о свему одлучују, а да се Србија и наш народ ништа не пита.

Извор: Пинк тв

Остале вести