Дуг Смедеревске Паланке био 31 милион евра

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поновио је данас, током обиласка Подунавског округа, да Смедеревска Паланка може да обезбеди успешнију будућност ако се реши питање дуга те општине према ЕПС-у и ако се постигне договор да нека руска компанија заједно са Србијом учествује у покретању производње вагона.

У изјави новинарима у Селевцу, где је, као и у Смедеревској Паланци боравио у склопу кампање "Будућност Србија", још једном је подсетио да су дугови општине пре четири године били три милијарде динара, тј. 31 милион евра и да тако нешто може да се деси само кад су на руководећим местима људи који нису домаћини.

"Исплаћиване су плате радницима комуналних предузећа преко неког фудбалског клуба, можете ли да замислите шта се радило?! Данас су дуговања 1,8 милијарди динара, од тога највише за струју, и зато је овде и министар финансија, којег сам задужио да води рачуна о Врању, Лесковцу, Алексинцу, Смедеревској Паланци, Зајечару и још неким самоуправама које су биле финансијски разорене", каже он.

Ако успемо да решимо дуг за струју тако да ЕПС не буде оштећен, за Смедеревску Паланку ће доћи бољи дани, додао је Вучић.

Такође, биће много лакше и ако успе договор са Русима, тада ће моћи много више да се издваја за путеве и све остало.

"Помак се види, али да ли може брже и боље? Уверен сам у то", закључио је Вучић.

Извор: Пинк тв

Остале вести