Могу да шетају и изађу колико хоће док је мирно

Најновије
Извор: Танјуг

И шта онда, узвратио је председник Александар Вучић на питање новинара како види предлог једног од опозиционих лидера да се протести "ороче" до 9. маја, када би се, према идеји Синише Kовачевића, учесници протеста из више градова окупили испред председништва уколико до тада не испуни њихове захтеве.

"Заборавити на те дечије приче, да ће се, када се окупе, пасти зграда сама од себе и завладати демократија“, рекао је Вучић и додао да не жели ни да коментарише колико уопште људи има на тим протестима.

"И, окупе се и шта онда? Дођу шетају и шта онда“, рекао је и додао да је смешно замислити да дођу "љотићевци да се боре против фашизма, на 9. мај".

Vucic Selevac konf
Извор: Танјуг

А упитан за вандализам после синоћњег протеста у Новом Саду, чија је мета било седиште СНС, Вучић је казао да није баш нешто што завређује пажњу, попут, каже, и "идиотских налепница“:

"Не зна Ђилас на шта милионе да потроши, па лепе тупаве налепнице. Почистићемо то, као што чистимо ђубре које су оставили, као и Србију од њихових дугова“, нагласио је он.

"Нека наставе ако је то најпаметније што могу да ураде“, казао је он констатујући да је у Новом Саду било дупло мање учесника него раније, који су још били и у две колоне.

Рекао је и да му неки његови саветници говоре да треба да ублажи реторику кад говори о политичким противницима, да их не изнервира па да изађу на улице у већем броју.

"Могу да шетају и изађу колико хоће док је мирно. Мој посао је да радим за Србију, подижем фабрике, фарме, да градимо путеве, смањујемо дугове. Онај чији је посао да лепи налепнице нека настави, али само да после у кафићима плате ПДВ и да Србија прикупи више новца“, истакао је он.

Извор: Пинк тв

Остале вести