Поштени да не брину, лопови да плате и врате

Vučić
Најновије
Извор: Tanjug

Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас да никада није добио толико позива као због Закона о пореклу имовине који ће ускоро бити донет и поручио да сви који су поштено стекли богатство не морају да брину и да им држава неће угрожавати имовину.

"Ускоро долази Закон о пореклу имовине,  после 30 година долази Закон о пореклу имовине. Молићу да будем у првих 10 коме ће јавно да буде испитана имовина и да се види јесам ли се обогатио од када сам дошао на власт. Одмах да вам кажем - нисам, јер не живим за богатство", рекао је Вучић на скупу у Сремској Митровици.

Kаже да жели да буде упамћен по томе колико је тога урадио за народ.

"Ја сам, да се нашалим, добио много позива за различите политичке ствари и обично не одговорам онима који ме позивају и из политичких партија и многим другим људима. Никад у животу нисам имао толико позива као због Закона о пореклу имовине, једни кажу - ''ти се то шалиш, то је за новине, нећете усвојити тај закон'', други кажу ''немој баш тако, смањи мало те услове, као да докажемо порекло имовине. Ја им кажем да је влада тако хтела и да ћемо ми да поднесемо неке амадмане да то још пооштримо".

"Па, да видимо како ћете то да оправдате, ви који сте милионери и мултмилионери, а то нисте зрадили поштеним радом", пиметио је.

"Сваком поштеном човеку желим да кажем да не мора да брине, јер никоме поштено стечено богатство нећемо да угрожавамо. Али, они који су политиком, лоповлуком и преварама то стекли мораће да то да образложе, а затим држави да плате и врате", поручио је Вучић.

Извор: РТВ Пинк

Остале вести