Наша је обавеза да покажемо пажњу грађанима

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас после подне у Kрушевцу да је, обилазећи Расински округ, могао да види шта не ваља, где су пропусти и шта треба учинити, да се на локалном нивоу води већа брига о људима, а држава ће, каже, финансијски помоћи.

"Али, не може председник општине да не прима грађане, директор јавног предузећа да нема времена за грађане...", приметио је Вучић.

Не може се, каже, за дан променити све, али државна каса је сада пуна, има средстава да се, уз већи ангажман на локалном нивоу, направи све што ће обезбедити посао и бољи квалитет живота грађана свуда у земљи.

”Обишао сам данас, чини ми се, не рачунајући Брус, цео Расински округ. Први сам председник који је био у Великој Дренови Ћосића, патријарха Германа. Желео сам да чујем људе и видим шта је то што можемо да урадимо да као држава помогнемо, шта можемо да учинимо да људи осећају сигурност за себе и своју децу", рекао је председник Србије у обраћању грађанима Kрушевца, чији број је показао подршку коју ужива у том граду и околним местима.

Председник Србије Александар Вучић у обраћању грађанима Крушевца у оквуру кампање Будућност Србије.
Извор: Танјуг

Вучић је констатовао да је држава много урадила, али да људи и даље живе добрим делом тешко и да је још много тога што очекују од државе и што може држава да уради.

”Не умем да говорим много о томе што јесмо урадили, лакше је да говорим о пропустима, а није их мало. Мораћемо себе да мењамо у будућности. Наша је обавеза да на сваком месту покажемо пажњу грађанима, да видимо шта је то што можемо још да направимо“, рекао је он.

Истакао је да је Србија на добром путу, економски је убрзала и сваког дана се запошљава све већи број људи.

Међутим рекао је да није задовољан, те додао да ће се Србија трудити, и поред успоравања европске економије, да задржи темпо раста који је двоструко изнад европског просека.

Пренео је грађанима Kрушевца добру вест да је решен вишегодишњи проблем - дуг од седам милиона евра крушевачке топлане.

”Решили смо питање топлане и обезбедили новац. Kрушевац више неће имати тих проблема у будућности“, подвукао је Вучић пропраћен великим аплаузом окупљених.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести