Где вам је срце, где кућно васпитање?

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је напад на раднике Градске чистоће, који су синоћ само радили свој посао, био ружан, и додао да га брине жеља да неко неког понижава и радницима лепи налепнице на леђа.

Напад се догодио синоћ након протеста "1 од 5 милиона" у Београду.

"Kо вас је то научио? Некада је било чојства. Да понижаваш радника који чисти ђубре за вама тиме што ће да му лепиш налепнице на леђа, ко те је то научио?“, прокоментарисао је он у изјави новинарима у Трстенику.

Указао је да за сада не зна да ли постоји основа кривичног дела, али да је то било толико ружно.

''Где је срце тим људима, какво им је васпитање?“, упитао је председник.

Додао је да је седам дана ћутао и трпео нападе на њега само зато што је једној мајци изашао у сусрет и сликао се са болесним дететом без маске на лицу иако је сезона грипа.

''Нема речи нити псовке које нису употребљавали. Али мени није тешко да издржим. Што ме више ти мали људи нападају знам да сам тиме већи, значајнији и бољи човек од њих. Они то не би радили неком ко је лош човек, лоше само хвале“, објаснио је он.

Вучић је истакао да су они у сезони грипа позивали људе на протесте.

''Kако сами кажу позивају пет милиона људи на протесте, а ја сам крив због једне слике са дечаком којем сам испунио жељу за сликом“, објаснио је у обраћању новинарима.

Истиче да њега нападају јер виде да постоји један којег не могу да уплаше.

Упитао је што нису дошли да обиђу Петолетку, додајући да је најлакше да се затвори и да их није брига за раднике.

''Наставите да вређате и говорите шта хоћете. Мене интересује једино Србија и борићу се за њу на сваком месту“, подвукао је председник.

Што се протеста тиче, одговарајући на питање зашто опозиција не говори о све мањем броју учесника, каже да није битно да ли их је било 1.400 или 1.800, да људи имају право да изађу на улице.

''Важно је да се чује шта људи мисле, да то поштујете и узвратите још већим радом, али да слушам Ђиласа, Јеремића и Пантића како се хвале да су им дошли да их подрже људи из Тузле и Приштине то не могу“, рекао је он.

Kаже да грађани имају право да шетају докле и колико хоће, али је констатовао да је у Великој Дренови било скоро више људи него што је било на јучерашњем протесту у Београду, а у Варварину таман толико, те да ће у Kрушевцу бити три пута више.

Упитан да прокоментарише изјаву Милојка Пантића у Панчеву да су "Јасеновац Срби лажно ставили у центар пажње да би заратили са Хрватима", Вучић каже:

"Не знам шта бих рекао јер као да у Јасеновцу нису убијани Срби. Убедиће нас неки да тамо није било српског стратишта, да је то био фини радни логор.“

Вучић је додао да сада користе Јасеновац, иако се власт труди да што мање говори о прошлости, јер је очигледно да код неких људи у Сбрији постоји жеља да Србија буде понижена.

''Моја политика није да одговарам тим малим људима као што су Јеремић, Ђилас и Пантић. Не заслужују да на таквом месту говорим о њима. Шта о томе мисли српски народ можемо да проверимо у свако доба“, казао је он.

Извор: TВ Пинк 3

Остале вести