Прикривена подршка таксама једне европске земље

Вучић
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас да постоји прикривена подршка таксама на KиМ од стране једне европске земље, али и појединих кругова у САД из старе администрације.

На питање новинара да прокоментарише изјаву министра спољних послова Ивице Дачића који је рекао да је званични предлог Србије када је реч о решавању питања KиМ у дијалогу разграничење, Вучић је рекао одговарајући на друго питање да је он о томе говорио још пре годину дана.

"Сад сте ме ви спопали са тим што сам рекао пре годину дана у Шиду да коментаришем оно што сам сам рекао пре годину дана, објашњавао сам то безброј пута", рекао је Вучић.

На питање како види изјаву бившег амбасадора САД Вилијама Монтгомерија који упозорава да је могуће да ће Албанци изазвати ескалацију сукоба на KиМ зато што се противе разграничењу или било каквом решењу што су овом платформом и зацементирали, Вучић каже да не зна да ли сме медијима да говори баш све што зна.

"Боље је некад да прећутимо нешто за добро ове земље. Знамо, није та одлука о таксама сасвим без подршке појединих кругова. То нису увек званични кругови или нису они који често излазе у јавност против такси, али је тачно да имате прикивену подршку једне земље из Европе", рекао је Вучић.

Kаже да постоји подршка за таксе и појединих кругова из бивше админситрације САД који би желели да се тако настави.

"То није случај са садашњом администрацијом САД која је апсолутно против такси. И писмо које потписао Палмер и оно што говоре Трамп и Болтон јасно говори да су они против такси".

Вучић каже да у нашој земљи има стручњака који, ипак, све боље знају иако никада нису чули ни њихове захтева нити претње, нити било шта знају о томе.

"Kао када бих ја рекао да сам у стању да вршим трансплантацију, тако и они све боље знају. Проблем је у томе што - јесте ли ви сигурни да сви желе да имамо трајни мир на Балкану или је некоме потребно да то буде зона нестабилности и да могу да изводе своје велике политичке игре. И одговор ће вам се сам наметнути".

Председник је нагласио да је интерес Србије да имамо стабилност и мир и да можемо економски да се развијамо.

Додао је да се зато бори и да је поред разговора са Ангелом Меркел која је, како каже, "велики храст у чијој великој сенци смо сви ми мали у Европи", имао и врло важне разговоре са немачким парламентарцима који су разумели одговорно понашање Србије по питању KиМ.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести