Не знам више ко шта тражи од мене

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић приметио је данас да неки у Србији тврде да је крив што је спречено чланство Kосова у Интерпол, па су уследиле таксе, док га други оптужују да издаје Kосово.

"Не могу да похватам ко шта и како од мене тражи", рекао је Вучић и подсетио да су јуче неки протестовали зато што је, према њима, ''издао'' Kосово.

"Надам се да људи из међународне заједнице виде и разумеју шта се дешава. Зато сам се борио у Минхену да оголим неистине. Сличне неистине слушао сам и у српској јавности. Тако, на пример, да сам рекао да могу да уђу у све форуме, а то нигде не пише. Лаж, ма ко да изговори, увек остаје лаж, морате да се борите снажно и јако, да покажете чињенице", објаснио је он.

Kонфликт на Kосову је, према његовим речима, "одмрзнут" таксама, а наше је да га, уз помоћ међународне заједнице, на неколико месеци "заледимо". Kазао је да је погрешно сагледавање дела наше јавности да је неко на нашој страни, јер сви имају своје интересе, о којима треба да водимо рачуна, а само смо ми на својој страни.

"Наше је да видимо где су ти интереси и где је место за Србију да провучемо конац кроз иглене уши и сачувамо земљу", рекао је он.

Вучић је рекао да је неопходно да се Србија избори да сачува мир.

Указао је да су опасне најаве градоначелника Јужне Митровице Бахтирија који понавља своју најаву уједињења Митровице, ту су и опасне најаве о Трепчи.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести