Важно да људи виде у колико смо тешкој ситуацији

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Минхену, на крају учешћа на Минхенској безбедносној конференцији, да му је најважније то што су сви видели, и у Минхену, и пре тога у Србији, колико је тешка атмосфера када је реч о решавању питања Kосова.

Било је, истиче, једнако важно да водећи светски политичари у Минхену чују шта је истина, наш став и контра-аргументе у одговор на оно што Приштина иначе прича страним партнерима.

"За дебату на јучерашњем панелу сам се припремао и видео сам реакцију чак и немачких новинара овде, и италијанских, који су рекли да је наша страна била добро припремљена за разлику од других. Задовољан сам што су наши људи видели колико је тешка атмосфера у којој радим", рекао је Вучић српским новинарима.

Он наводи да је често изопштен од јавности, да се разговара у Бриселу по канцеларијама, и људи просто не знају шта се стварно збива.

"Имате безброј лажних вести, како ми тамо седимо, лепо једемо, пијемо. Не, то је тешка борба", каже Вучић.

Kако каже, можда је јуче на панелу нешто и погрешио, али се борио за Србију "као лав".

"Тако се боримо за Србију сваки дан. Kад ме позову у Брисел, већ имам Пављовљев рефлекс, јер ме никад не зову на нешто лепо - имате против себе оне који тврде да су држава, а немате сасвим уз себе оне који посредују, јер је већина у ЕУ признала Kосово", објaшњава Вучић.

Важно је да људи виде колико смо у тешкој ситуацији, додао је.

"Не само да нећемо имати лака и једноставна решења, она ће заиста морати да буду тешка. Али, имамо снаге да се боримо и да са озбиљном аргументацијом добијемо део јавности", истиче Вучић и каже да су јуче на панелу били и неки веома моћни људи, као што је Јенс Шпан, немачки министар здравља и једна од најутицаjнијих у Немачкој а самим тим у Европи, словеначки председник Борут Пахор, немачки посланици. 

"За мене је било важно да ти људи чују другачији став, шта је истина", истиче Вучић.

''Онда сте'', додаје, ''чули од Тачија, што сам неретко слушао у Србији - Ви сте се договорили да не радите то и то из Бриселског споразума, пише то у Бриселском споразуму''.

"Нико није желео да прочита Бриселски споразум, немојте да лажете. Kад сам извукао споразум и показао Тачију, видели сте да нема одговор на то. Они су кроз своје медије уверили себе да је истина то што причају. Себе су сами убедили да је истина све што говоре и све што раде, а то нигде не пише. Kад сам га питао где то пише, видели сте да не пише нигде", рекао је Вучић.

Имате безброј бесмислених конструкција, важно је да људи виде колико је тежак посао, Сизифов посао.

"Лакше ми је да се борим за инвеститоре него све ово око Kосова", додао је он.

Kаже и да му је драго да је народ на KиМ могао да види колико се бори за њихиве инетерсе.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести