Вучић Тачију пружио текст Бриселског споразума

Најновије
Извор: РТС

Председник Србије Александар Вучић прибегао је данас једноставном "аргументу" у дуелу са Хашимом Тачијем, у Минхену, који је рекао да Србија крши споразуме блокирањем чланства Kосова у међународним организацијама.

Вучић је, наиме, на панелу у оквиру Минхенске конференције, у околностима у којима је Тачи износио позицију Приштине, према којој је Приштина кооперативна и конструктивна, а Београд не испуњава обавезе и отежава договор, пружио Тачију текст Бриселског споразума и затражио да покаже где пише да Београд не сме да се противи уласку Kосова у међународне организације.

"Он каже да је била обавеза Србије да се не противи уласку Kосова у међународне заједнице. Међутим, где то пише у Бриселском споразуму. То је било предложено, али ја нисам прихватио. Ево, дајте Тачију, да пронађе место где пише у Бриселском споразуму да Београд не треба да се противи уласку", рекао је Вучић пружајући Бриселски споразум Тачију, али је документ прихватио комесар Јоханес Хан, који је седео између њих, и спустио га на сто, пошто је Тачи игнорисао "папир".

"Хајде, пронађи где то пише? А, нећеш? Па наравно, када то не пише нигде", рекао је Вучић.

Вучић је такође узвратио на Тачијево излагање, рекавши да Албанци нису испунили ниједан услов, већ да су имали само једну обавезу, формирање ЗСО, али ни ту једну нису испунили.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести