Београд није направио ниједан корак назад

Најновије
Извор: Тањуг

Председник Александар Вучић данас ће у оквиру Минхенске безбедносне конференције на панел дискусији "Безбедност у Југоисточној Европи: два корака напред, један корак назад", на којој ће, истиче, као и увек до сада, "без длаке на језику", говорити о односима Београда и Приштине, и да Београд није направио ниједан корак назад.

Упитан шта ће рећи данас на панелу и могу ли се односи Београда и Приштине окарактерисати називом дискусије - два корака напред, један корак назад, председник је рекао да би те односе окарактерисао обрнуто - корак напред, а два назад.

"Нисам неко ко плаче, кука и оптужује другу страну за све, али при свему томе ниједан од тих корака назад није направио Београд, и Србија. То ћу, наравно, рећи. Немам длаке на језику, увек говорим истину. Некада сам мање, некада више успешан, али увек говорим истину", истакао је Вучић у изјави новинарима.

Панел ће водити "шеф" Минхенске безбедносне конференције Волфганг Ишингер, а поред српског председника, учествују и косовски председник Хашим Тачи и комесар за проширење Јоханес Хан.

Вучић је подвукао да је ситуација тешка, те поновио да је много Албанаца у Минхену и да је читава публика њихова.

Kако је рекао, Ишингер је трасирао пут ка косовској независности, човек који има углед у Немачкој и Европи, док Хан долази из земље која је признала независност Kосова.

"Ја сам једини са друге стране, који мисли другачије од Тачија и њих, али борићу се - не против некога, већ за компромисно решење и за то да инетереси Србије буду видљиви, јасни и поштовани", рекао је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести