Цела Србија је моја кућа

Најновије
Извор: Танјуг

Србија има будућност, али се за њу мора борити радом, посвећеношћу и марљивошћу, поручио је председник Александар Вучић у обраћању великом броју људи који су га дочекали у Шапцу, уверен да се и ту види ко се и како се бори за земљу и народ.

Подсетио је Шапчане на то ко је девастирао привреду тог града и направио поређење буџета бившег председника Бориса Тадића и садашњег буџета целог Председништва, наводећи да је сада још мало па упола мањи - 2011. године 2,5 милиона евра, а сада 1,6 милиона евра.

Председник Србије Александар Вучић у Шапцу.
Извор: Танјуг

"За разлику од њих немам фирму, предузеће које доноси 500 милиона евра и не радим и не живим због 500 милиона евра, већ да у историји остане записано да смо Србију подигнли на ноге, земљу реиндустријализовали, да смо сељака подигли на ноге. Да Србија поново ради и да се у њој поново гради. Да смо сачували мир и стабилност и понос Србије. То је оно због чега радимо и за шта живимо, и то неки не могу да разумеју", рекао је Вучић.

Запитао је и ко је уништио шабачку привреду, односно угасио хемијску индустрију Зорку, Шапчанку, Јелу, транспортно предузеће Седми јул, апотекарску установу.

"Ја или неко други? Kо је у овом граду лагао народ да долази италијанска челичана Данијели да запосли 2.000 људи и потписали уговор 2012. године?", запитао је и додао "обмањивали су народ".

Навео је да је пре четири године у Шапцу на изборима победила СНС, осим у Десићу и Дреновцу.

"Тамо су победили други. И тада је био наслов у њиховим новинама и на њиховим телевизијама - то је почетак краја Александра Вучића. Четири године касније, а пре три дана, било је 7:0 и 9:0 за СНС. Тако је кренуо ''наш пад", а њихов велики раст", каже Вучић и додаје да све то не говори да би се ширио.

Председник Србије Александар Вучић у Шапцу.
Извор: Танјуг

"Већ да бих показао да четири године није много, али се види рад, а људи цене рад, марљивост, посвећеност, а не вику, дреку. Можете да погрешите, али људи виде како се борите за своју земљу и свој народ", истиче он.

Садашња власт је довела у Шабац велику компанију Јазаки и то иако су неки други на власти у том граду, јер је интересује бољи живот свих грађана, казао је председник.

"Влада је тада, када сам био премијер, платила за ту инвестицију 10,1 милион евра да би 1. 500 Шапчана било запослено и да би Шабац имао веће приходе и да би комуналне проблеме боље решавао".

Kако је рекао, његова је жеља да буде у свакој општини у Србији током мандата, јер је за председника Србије "цела Србија кућа", а не дворац у центру Београда и не велика соба са великим и удобним фотељама.

Председник Србије Александар Вучић у Шапцу.
Извор: Танјуг

Србија, уверен је, има добру будућност, али је баш зато важно да се очувају стабилност и мир.

"Да чувамо земљу и да се на озбиљан и одговоран начин боримо за њену будућност. Слушао сам претње из Шапца - ''дајте, да их дочекамо''. Ви, који не можете да скупите ни десетину овог народа овде, ви ћете да претите", пита Вучић.

Подсетио је да су 2008.године говорили да је економска криза наша велика шанса и онда када су затворили сва предузећа покушали су све из приватног сектора, 200.000 људи, да преведу у јавни сектор и довели земљу до ивице банкротства.

"Знам ја колико вам није лако и колико људи тешко живи. Знам да не живимо у свили и кадифи", рекао је Вучић и нагласио да је, ипак, незапосленост била 26 одсто а јавни дуг 78 или 79 одсто, док је данас незапосленост 11 одсто,а јавни дуг 50 одсто.

Истакао је да сви сада имају веће плате и пензије и да ће бити све веће, захваљујући тешким реформама и зато што су та увећања на здравим економским основама.

Kаже да ће се наставити обнова јавних објеката - школа, болница, здравствених центара, вртића и других, јер имамо довољно новца за то.

Пре краја године почеће изградња брзих саобраћајница Рума - Шабац и Шабац - Лозница, што ће повезати и Београд и Нови Сад са западном Србијом, али и Републиком Српском и БиХ.

Председник Србије Александар Вучић у Шапцу.
Извор: Танјуг

Подсетио је да су успели у Лозницу да доведу инвеститоре Минт и Адијент.

Kако каже, Адијент је тек запослио 330 људи, а Минт још никога, али ће да запосли.

Приметио је да у целом Подрињу нема ни 130.000 људи и да ће, поред осталог, бити појачане субвенције за пољопривреднике.

Имамо, истиче, само један проблем, који траје вековима, не деценијама, а то је однос Срба и Албанаца, односно са приштинском влашћу, рекао је Вучић и додао да имамо посла тамо са неодговорним људима од којих не знамо шта све можемо да очекујемо.

"Али нећу да кукам, наш посао је да обезбедимо мир српском народу, да живе пристојно и да могу да добијају робу из централне Србије", рекао је Вучић.

Он је додао да немамо више људи које можемо да оставимо на цедилу, наводећи да је Србија преживели са тешким ранама и Олују и Бљесак.

Србија, како каже, не сме више да ћути и да буде глувонема на муку свог народа.

Хоћемо мир и стабилност, поновио је председник и поновио да молба упућена Приштини није зато што је Србија слаба, напротив, подсетио је да је пре неколико година имала само један авион који може да узлети, а данас имамо 14 најсавременијих МиГ-ова 29.

"Позивам их на мир и стабилност, немамо деце за бацање. Не треба нам рат и зато молимо Албанце да се умире. Дајте да покушамо да нађемо компромис. Ако нећете, хајде да живимо у миру, па ће можда доћи неке паметније генерације које ће то да реше", додао је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Његова деца су, додаје, овде, нису у Лондону и имаће судбину као и сва друга деца.

"Свој деци Србије желим мир, да раде у фабрикама, да зарађују много више, а све друге који желе лаке аплаузе хоћу да питам да ли би своју децу тако лако послали.Ја нећу да шаљем вашу децу нигде, али онима који желе да униште Србију, кажем да нико неће да уништи Србију", поручио је Вучић.

Вучић је рекао ће се градити нови ауто-пут поред Шапца и да жели да доведе инвеститоре у Шабац, као и да има новца да се различитим субвенцијама то помогне.

"Препуни смо планова, градићемо стадионе по стандардима УЕФА-е. Ствари нам добро иду, каса нам је пуна. Немојте да кривите Ану Брнабић него мене што не да много више новца, јер ја молим Ану и министре да буду добри домаћини. Не сме државна каса да буде празна", рекао је Вучић.

Kако каже, неће да лаже народ да се живи боље него што је стварно стање ствари.

Вучић истиче да је поред реформи, које су спроведене и које се спроводе, поносан и на још једну ствар - на то што је Србија независна, суверена и слободна земља.

"На путу је ка ЕУ, али свима у Бриселу и Вашингтону да каже да Русији неће уводити санкције, да има пријатељство са Владимиром Путином, да ће градити гасовод преко своје територије и да се тога не стиди него поноси.

Подсећа и на пријатељство с Kином и онима који критикују власт поручује да је данас железара у Смедереву најважнија и највећа фабрика у Србији.

"Она коју су затворили, заборавили. Претекла је Фијат", каже Вучић и подсећа да је и у Бор доведен кинески инвеститор и то после деценија пропадања.

Он се, на почетку обраћања, захвалио на подршци житељима тог града који су испунили главни градски трг, додајући да он "који није низак, не види крај скупа".

Навео је да га је у Владимирцима, месту које је посетио пре Шапца, дочекало 2.500 људи, јер, како је рекао, када виде да је земља угрожена, неодговорним понашањем Приштине, недовољно одговорним и озбиљним понашањем појединих фактора споља и многим другим стварима, људи свим одбрамбеним механизмима реагују и хоће да помогну Србији.

Указао је да у Мачавнском округу данас није посетио само Мали Зворник, али је поручио да и за његове житеље има добре вести - та општина ће после 42 године имати прву фабрику - турског инвеститора који ће запослити 400 људи.

Честитао је грађанима Сретење и захвалио за огромну подршку.

"Живео Шабац, Мачва, Србија", поручио је Вучић.

Остале вести