Чуваћемо Србију, надам се још 100 фабрика у наредне 4 године

Најновије
Извор: Танјуг

Чуваћемо Србију, и од оних споља којима никад није довољно мала и од оних изнутра, који би да је врате у прошлост, пљачкашке приватизације и разорене фабрике, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић у Панчеву, где се обратио грађанима који су испунили централни градски трг.

У говору, којим је најавио да припрема развојне планове за будућност и који је, не само по томе, подсећао на његове победничке изборне кампање, Вучић је рекао да је у претходних пет година отворио 180 фабрика и фабричких погона, а да би волео када би у наредне четири могао да отвори још 100.

Најавио је даље увећање права, примања, плата и пензија и то тако да не нарушава стабилност буџета и државе, јер тако, истиче, ради одговорна власт.

Нагласио је да СНС предводи политичке странке које смеју да се супротстављају лажима и онима који, каже, мало раде и доста краду, али су бучни.

Председник Србије Александар Вучић у обраћању грађанима Панчева поводом кампање "Будућност Србије"
Извор: Танјуг

"Нисам их се нимало уплашио и колико год да се скупе и 50 партија да буде и да иду сви заједно на једну листу, а против листе поштења и листе будућности Србије, ми ћемо их победити убедљиво, кад год, ако се било какви избори догоде, и победићемо их убедљивије него икада", рекао је Вучић.

Он је у то уверен зато што, како је рекао, има иза себе грађане који цене ред, рад и озбиљност, а не шарене лаже.

Поручио је да се ова власт бори да грађани буду богатији, а не они у фотељама.

"Да људи буду богатији, а не они у фотељама, на власти. Такву будућност хоћемо и такву Србију", рекао је и захвалио на подршци и љубави коју показују према својој земљи.

Председник Србије Александар Вучић у обраћању грађанима Панчева поводом кампање "Будућност Србије"
Извор: Танјуг

"Чуваћемо Србију пред онима споља којима Србија никад није довољно мала. Али и од оних изнутра који би да је врате у прошлост, пљачкашке приватизације и разорене фабрике", поручио је Вучић.

Ми смо, истакао је, за Србију која ће, како је рекао, имат ЗТФ у Пачеву и многе друге инвеститоре у земљи, нове болнице, уређене школе и вртиће и више деце

"То је Србија будућности", поручио је Вучић.

Рекао је да је, обилазећи јужно банатски округ видео шта је урађено, али и шта је још могло бити урађено, те подсетио да је од када је на власти отворено 180 фабричких погона, а да би волео када би у наредне четири године могао још 100 да отвори.

Вучић је, у обраћању грађанима који су испунили централни градски трг у Панчеву, указао да је данас у том округу видео шта је урађено, шта још треба, те да је са сарадницима већ правио планове за будућност.

Председник Србије Александар Вучић је посетио фабрику авиона "Утва" у Панчеву
Извор: Танјуг

"Видео сам много ствари које смо још могли да направимо. Да не критикујем увек само локалне власти, морали смо да будемо агилнији, бржи и снажнији. Могли смо и морали више и боље. А видео сам и ствари које смо успели да прокренемо и променимо", додао је он.

Вучић је нагласио да је поносан што ће крајем априла отворити фабрику ЗТФ, најбољег немачког компонентнаша, који ће запошљавати велики број људи.

"То је оно на шта сам поносан. Фабрика ће донети много новца Панчеву, запослиће много људи. Видећете за 10 година када неки други буду говорили о стању, да ће се многи сетити и рећи да је ово за време Вучића урађено", казао је он.

Рекао је да је, свуда где је био, обилазећи погоне фирми, које је ова власт довела да улажу у Србији, као што је фабрика печурака у Kовину, чији је власник из Индонезије, видео запослене, који и поред тешког рада неће да кажу да им је тежак рад.

Председник Србије Александар Вучић у посети фабрици печурака у Ковину
Извор: Танјуг

"Нисам ни знао колико је тешко прати и брати печурке, а ниједна од тих дама, коју сам видео, неће да каже колико је тешко радити, иако ја то видим. Оне су само рекле "председниче, боље је да имамо посао, него да га немамо", објаснио је он.

Вучић је истакао да ће сада морати да се ради на томе да немамо само радно интензивне, већ и капитално интензивне инвестиције.

Недостаје нам још један погон у Опову, један у Kовину, једна мало већа фабрика у Вршцу, додао је он.

Veliki broj gradjana docekao je predsednika Aleksandra Vucica u Opovu. Predsednik Srbije Aleksandar Vucic, posetom Juznobanatskom okrugu, nastavlja danas kampanju "Buducnost Srbije".
Извор: Taнјуг

 Поновио је да ће бити много тешко око Kосова:

"Не могу да вам говорим као други, јер нисам лажов, али ћемо радити заједно", поручио је и додао да ће Србија увек покушавати да направи компромис са Албанцима, уколико они укину сумануте таксе.

"Чекамо да укину те сумануте таксе. Ако их не укину никад, ником ништа, живећемо са тим проблемом, живећемо са тим мукама и помагаћемо нашем народу на KиМ, ако их укину, увек ћемо покушавати да направимо компромис, али никада никоме нећемо дозволити да унижава Србију и да мисли да је Србија мала и слаба и да могу да је понижавају као до 2012. године", рекао је Вучић у Панчеву.

Он је захвалио Србима са KиМ који су му дали подршку од 80 одсто, оцењујући да они најбоље знају ко се бори за њихове интересе.

Знају ко је ћутао на проглашење независности Kосова 2008. године или ко је отерао Црну Гору 2006. године.

"Зар вам Oстрог није светиња? Kако лако све изгубисте и ћутите, шта сте урадили да спречите независност Kосова. Поставили сте границу између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку, а ја покушавам да их склоним, а онда кажете да сам ја крив", рекао је Вучић.

Позвао је грађане да размисле зашто албански медији "славе протесте против Вучића"

"Сами размислите зашто. Нећу више ништа да вам кажем. Је ли зато што је лош за Србе или зато што се бори за српски народ", питао је Вучић.

U okviru kampanje "Buducnost Srbije" predsednik Aleksandar Vucic obisao je skolski centar "Nikola Tesla" u Vrscu.
Извор: Taнјуг

Kаже да је на протесту против власти у Грачаници било 19 људи, а при томе њих пет је дошло са севера KиМ, један од њих је бивши службеник западне амбасаде...

Вучић је подсетио да се Србија 2014. године суочила са банкротством, што је решено захваљујући тешким реформама и захваљујући људима који су разумели да "рак не може да се лечи аспирином".

"Kо каже да то може, не жели вам добро", рекао је Вучић и додао да је све то било ризично за странку коју води, јер је био свестан да ће бити оних који ће да се љуте због тога, међутим, указује да се све то исплатило.

У прилог томе говори податак, подсетио је, да је, када је постао премијер, јавни дуг износио 79 одсто БДП-а, а да је сада 50 одсто.

"Хоћемо да деци не остављамо дугове и да не враћају оно што смо ми направили, желимо да они имају будућност", рекао је Вучић.

Он је истакао да је незапосленост смањена са 25, 9 одсто на 11,3 одсто, наводећи да је срећан због тога.

Свестан је, каже, са чиме се грађани суочавају.

"Стојанка у Вршцу ме је данас преклињала да узмем њено писмо. Узео сам, отворио сам га - каже: Немамо ниједну плату, већ 12 година живимо од моје пензије, ако можете сина и ћерку да ми запослите..", написала је она, а председник упитао како онда може да буде задовољан, те констатовао да мора још више да се бори.

U okviru kampanje "Buducnost Srbije" predsednik Aleksandar Vucic obisao je postrojenje za preradu vode za grad Vrsac, koje se nalazi u naseljenom mestu Pavlis, koje je na istoimenom izvoristu podzemne vode. Predsednistvo Srbije
Извор: Танјуг

"Али, не на лепу реч, не на оно ''гласај за нас па ће бити лако..''. Ништа неће бити лако. Није лако довести инвеститора. Kада сам срео Ангелу Меркел, ја јој кажем ''долази ЗТФ'', а онда је она рекла - ''браво, то је велика ствар Србију", пренео је Вучић.

Kаже да Србији треба још компанија, али да оне морају да имају сигурност.

"Свака врста игре са изазивањима нестабилности угрожава наш пут у будућност", рекао је Вучић.

Навео је да је Србија имала 3,5 милијарде евра страних директних инвестиција, а све друге земље заједно на Западном Балкану нису дошли ни до 2,5 милијарде евра.

U okviru kampanje "Buducnost Srbije" predsednik Aleksandar Vucic obisao je postrojenje za preradu vode za grad Vrsac, koje se nalazi u naseljenom mestu Pavlis, koje je na istoimenom izvoristu podzemne vode. Predsednistvo Srbije
Извор: Taнјуг

"Управо зато Србија многима смета и хоће да је руше и споља и изнутра", рекао је Вучић и упитао зашто мисле да неки желе Србију да врате у прошлост:

"Па, видели су да има новца, да има будућност, да узму и црно испод нокта, као што су већ узели", каже он.

Зашто мислите да би се неко споља радовао српским успесима, некима је драго, некима није, додао је Вучић.

Вучић је истакао да Србија данас има већи углед у свету, који се не огледа у нечијој љубави према нама, јер тога у међународним односима нема, већ се стиче поштовањем, због заштите независности, слободе и суверенитета земље.

"Мој посао је да шитим Србију, не да се додворавам било којој другој великој сили. Не да идем по задатке у амбасаде, већ да радим за свој народ и земљу. То је нас посао и обавеза", рекао је Вучић.

Навео је да је 450 седница владе у време оних који би да се врате на власт, одржано тобож телефонским путем, што није био случај када је он био премијер, нити је случај данас, када владу води Ана Брнабић.

Председник Србије Александар Вучић у обраћању грађанима Панчева поводом кампање "Будућност Србије"
Извор: Танјуг

"Нису могли ни да се виде, ни да прочитају материјале, ни да знају о чему гласају... Био сам председник владе - ниједна седница није одржана телефонски. Ана је премијерка - нема седница телефонским путем...Треба да читају материјале, да виде да ли добро за народ или није. Али, тада, иако су на телефонским седницма доносили одлуке, није им било тешко да дневни ред шаљу у једну страну амбасаду, да им кажу смеју ли да иду са таквим дневним редом или не смеју", рекао је Вучић.

За разлику од њих, он је, истиче, поносан што никад ниједан амбасадор неће одређивати која је политика Србије.

Председник Србије Александар Вучић у обраћању грађанима Панчева поводом кампање "Будућност Србије"
Извор: Танјуг

 "То одређује народ на изборима и нико више", подвукао је он.

Kаже и да га "политичари из прошлости Србије" оптужују да је крив што је "скочила" подршка Русији за 20 одсто у упитао - зар тога треба да се стидимо или да уведемо санкције Русији?

"То им причате по тим вечерама по амбасадама, а пред народом ниста од тога не смете да говорите. Али, по амбасадама свима лепо говорите како бисте увели санкције Русији", рекао је Вучић.

Поновио је да Србија неће уводити санкције Русима, као што ће увек и сваком другом да каже да смо на европском путу.

"Да водимо своју политику, политику Србије, јер само смо Србији дужни и никоме више", подвукао је председник.

На повике појединих грађана "хапси банду", Вучић је констатовао да би му, када би он то изговорио, рекли да крши независно правосуђе.

Приметио је да, када пита зашто су неки наркодилери пуштени из притвора и зашто нема оптужнице, кажу - не дирај, Вучићу независно правосуђе, а кад је неко за нешто крив, онда је - "Ти си Вучићу крив, иако кривице нема".

"Али, не брините, све ће доћи на своје место и све долази на свој ред, за све и свакога", додао је.

Напоменуо је да ће ускоро бити усвојен Закон о пореклу имовине, који се чека 20 година, а са којим ће за свакога моћи да се утврди како је и на који начин стекао имовину.

Председник Србије Александар Вучић у обраћању грађанима Панчева поводом кампање "Будућност Србије"
Извор: Танјуг

"Ја се, као председник, добровољно пријављујем да будем међу привима којима ће да буде испитана имовина. Али, онда ће, бога ми, и њихова имовина да буде испитана. А, нека народ процени ко је поштено стицао, а ко није", поручио је председник Вучић.

Проблем оних који мисле да је народ забораван је у томе што морамо да се бавимо државним питањима, и немамо много времена, па зато мисле да свака лаж може да прође.

"Данас сам у сваком месту у ком сам био имао 1.000, 2.000, недге 3.000 људи. Они то не могу ни у Београду некад да скупе, а не у малим местима", рекао је Вучић.

То, како каже, значи да народ одлично разуме каква је политика потребна - озбиљан, одговоран, марљив рад.

Неки, како је додао, сматрају да онда када обављају јавне функције онда њихове приватне фирме могу да имају приходе од 500 милиона евра.

"Замислите да је тих 500 милиона евра дошло у Панчево", рекао је Вучић окупљеним грађанима.

То су, како каже, неки урадили и немају стида, а желе и данас Србију да врате у прошлост.

"Они, чија је политика - политика вешала никада неће бити будућност Србије", истакао је он.

Они, који вређају Правни факултет, јер ваљда не служи њиховим политчким интересима, који кажу да су факултети смрдљива места - то говоре они који знају о факултетима таман толико колико су их видели из луксузних аутомобила - они не могу да представљају будућност.

Вучић је поручио да ће грађани и пензионери ове године имати нова повећања плата и пензија зато што су та повећања заснована на реалним економским резултатима и привредном расту.

Истакао је и да ће пољопривредници поред различитих врста субвенција, где добијају до 60 одсто за набавку нових трактора, моћи поново да добијају и субвенције за гориво.

Вучић каже да ће влада већ за два месеца моћи да обавести пољопривреднике да се поново уводе субвенције за гориво.

Нагласио је да се те субвенције уводе из остварених прихода, а не задуживањем државе и да је то пример одговорне власти.

"Тако ради одговорна власт, увећава права, примања, плате и пензије, али не руши државу".

Извор: ТВ Пинк

Остале вести