Ако им је СБ УН шарада, шта онда траже ту?

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић поручио је данас да без разговора нема решења косовског питања, али је истакао да је Србија довољно јака да и без договора настави изградњу боље будућности.

Вучић је новинарима у Врању, упитан да прокоментарише синоћну седницу СБ УН на којој је било речи о KиМ, а коју је амбасадорка Kосова у САД назвала "шарадом", рекао да више не зна шта представници Kосова желе ни од Београда, ни од света.

"Мислим да је питање руског амбасадора - шта траже ту ако им је седница шарада, било логично. Мени није неозбиљно и шарада када идем у Брисел, УН, јер је улог велики. А улог је мир и безбедност, који људи узимају здраво за готово, будући да само једна искра може да запали регион", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да Приштина стално мења изјаве и поруке, за разлику од њега који, каже, своје изјаве не мења, јер зна за шта се Београд бори.

"Од њих на дневном нивоу имамо више различитих изјава, да ли треба да гледам у пасуљ или у небо да видим шта хоће", рекао је Вучић.

Истакао је, међутим, да без договора и разговора нема решења.

"Ми не знамо шта они хоће, шта хоће од нас, од света. Ми водимо рационалну, озбиљну и одговорну политику, политику мира и постепених корака, приближавања до компромиса. Ако то неко не жели, довољно смо јаки да и без договора наставимо изградњу боље будућности за наш народ и грађане", рекао је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести