Још један инвеститор, да Врањанци имају будућност

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић вечерас је грађанима Врања поручио да тој општини недостаје још један велики инвеститор, велика фабрика која би обезбедила посао тако да становници Врања знају да и њихова деца имају будућност, а не само наду, и да знају да ту могу да остану.

Вучић је обраћајући се грађанима у Врању у оквиру кампање "Будућност Србије", рекао да је захвалан што је толики број дошао на скуп, приметивши да они нису дошли да виде њега или премијерку, која се такође обратила грађанима, већ да су дошли због будућности Србије.

Како је рекао, он зна да Врање и југ Србије воле Србију, да дају све за Србију, "и када је тешко и када је мање тешко".

"Врање на најбољи начин разуме шта је Србији потребно, када је требало да бранимо српски народ и ван и у Србији никада није поклекло, било је јуначки уз свој народ. Није кукало и плакало, борило се храбро и знало како се брани српски народ и српска тробојка", казао је он и захвалио на трпељивости и стрпљењу.

Подсетио је на једну ситуацију из времена када је долазио у Врање да положи камен темељас за Геокс, где је видео прве раднике који су почели да раде и схватио да посао није лак, јер морају да стоје по цео дан.

"Ја сам рекао раднику Драгану, мислећи да је боље да помисле да сам бахат и арогантан, јер није време да се жале на почетку када посла нема, да није тешко што стоји цео дан. Погледао ме испод ока као да не знам, а ја му кажем: ''Молим те ради'', јер ће то да буде још једна или прва плата породици. Дошли смо у ситуацију да су људи добили прво радно место. Знам да има још породица које тешко живе. Знам шта смо урадили", испричао је.

Он је подсетио да је прошле године у Србију ушло 3,5 милијарди евра инвестиција, али и да мора још много више да уради. Поменуо је бројна улагање у Врање, наводећи као пример болнички центар, који је сада велелепна зграда, у коју је много новца уложено, али сада најстарији и деца и сви грађани могу да осете шта је држава све урадила.

"Довели смо Геокс, Јумко, који данас ради у две смене, а ако треба може и у три. Симпо ће морати да напредује. Добио сам писмо запослених из Симка чоколаде и гледаћемо да помогнемо", казао је Вучић.

Додао је да је Влада ставила на располагање три милиона евра за реновирање позоришта у Врању. "Оно што нам недостаје у Врању је још један велики инвеститор, велика фабрика да запослимо све људе у Врању да знају да је будућнсот њихове деце у тој општини, да могу да остану", нагласио је председник.

Казао је и да ће сутра обићи у Трговишту Симпову фабрику малих кревета и да ће погледати да у ту општину доведе још неког инвеститора, као и у Врањску и Бујановачку бању. На почетку обраћања Вучић је рекао да се, како не би други говорили да је неко стизао из других крајева Србије у Врање на скуп, ту налазе и људи из Сурдулице, Владичиног Хана, и других околних места.

Захвалио је становницима Куманова, који су дошли, а чију је заставу видео у маси. "Последњи пут када сам био у Врању мислио сам да је то био највећи скуп, али чини ми се да то тада није било тако", приметио је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести