Не одбацујем изборе

Најновије
Извор: Српска напредна странка

Председник Србије и председник СНС Александар Вучић изјавио је данас да не може да потврди, али ни одбаци могућност одржавања превремених избора, додајући да ће то зависити од многих других ствари које се тичу будућности Србије.

Вучић је, гостујући у јутарњем дневнику РТС-а, казао да је за њега најважније да Србију води у добром смеру, да отварамо фабрике, да имамо највећи могући раст, да смањујемо незапосленост, повећавамо плате и пензије.

"Та одлука је компликована. Ићи ћемо на Председништво странке и Главни одбор, али то није страначко питање. У врху странке су сви за одржавање избора. Људи показују нестрпљење јер морају да ћуте, на увреде људи који су гласни који мисле да се снага огледа у децибелима, и увредама. Наши људи показују нестрпљење што није добро. Не одбацујем изборе као могућност и идеју. Зависиће о многих других ствари које се тичу будућности Србије", објаснио је он.

Вучић је казао да СНС истраживања ради не само на месечном, недељном него понекад и дневном нивоу и да су бројке боље од 55 одсто.

"Људе не интересује колико ћете да вичете, са колико јаја или каменица погодити неку зграду. Супер је што сте погодили јајетом неку зграду, мораћемо да очистимо и платимо. Постоји жестока идејно идеолошка борба код опозиције да ли да нас гађају јајима или каменицама, хоће ли да нас бију, стрељају или лустрирају. Постоји велика борба код њих. Ђилас који је 500 милиона опљачкао за пет година на власти, вређао је и нападао сада младе људе. Kаже деца су му била ту, њих си само ти угрожавао. Говорили су ти само да си лопов. Једино што си рекао је псовање мајке, а када ни то није вредело онда си скочио на њих да се бијеш", рекао је Вучић.

Он је подсетио да је и сам био изложен вређањима.

"Хоћете сваког дана када кажу да сам Хитлер и Пиноче, децу ми вређали и преко насловних страна, да бијем људе около. То показује да неки немају политику и да им је једина идеја и идеологија како да се дочепају власти. Да причају о фабрикама не могу јер нису отворили ниједну, а затворили на хиљаде", објаснио је он додајући да то људи препознају.

Рекао је да су протести након председничких избора показали да један део људи живи у свету свог круга друштвене мреже и да нису ни познавали људе који би другачије гласали, а онда се десило да је СНС на поновљеним изборима освојио највише гласова, и то их је навело да се запитају о стварности.

"Чуо сам и добре ствари од дела оних који учествују на протестима, а то нису политичари који желе само да се дочепају новца, а то је "ајмо да радимо нешто на институцијама". Институције се не јачају псовањем мајке, жени Оливера Ивановића рећи, само што им се не свиђа шта прича, да је ђаво, претите силовањем Ани Брнабић, или деци рећи ''имате 20 година, знају ли родитељи где сте'' а онда их отерати мајчину", казао је он.

Вучић је рекао да прихвата протесте, јер они на најбољи начин откривају како неки немају политику.

Извор: РТС

Остале вести