Ђилас и Шолак ноћас нису спавали

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Србије Александар Вучић приметио је да Ђилас и Шолак ноћас нису спавали, у одговор на питање новинара како се осећао јуче пред Храмом и великим бројем људи свестан да Путин неће да им се обрати.

"Разумем чињеницу да Ђилас и Шолак не могу да поднесу да неко може да доведе стотину хиљада људи и више", рекао је Вучић у одговор на питање новинара Н1 телевизије.

Толики број људи "довео је", приметио је, Путин, којег су желели да поздраве, а не он.

"А Ђилас и Шолак не могу ни 5.000, ни уз све злоупотребе својих медија, лажи. Да покраду Србију, да је опљачкају, да узму 500 милиона евра за четири године - то могу, за то су експерти, али да нешто позитивно учине за своју земљу, то нити су могли, нити могу", додао је Вучић.

На инсистирање новинара да ли је очекивао да Путин говори испред Храма и да ли је молио патријарха да приволи руског председника да се ипак обрати грађанима Србије испред врачарског Храма, Вучић је одговорио питањем:

"На ком месту у свету у било којој посети сте видели да се председник Путин обратио, било кад у свом животу?", рекао је и додао:

"Ја сам рекао - ако могу да вас замолим, знам да је мимо протокола, мимо свега, још у Палати Србија сам му рекао, појавите се, махните им, реците им две речи, шта год, само нешто им реците. И човек је то учинио и мени и тим људима и ништа више од тога".

Протокол руског председника је, каже, веома строг и они никад нису пристали да говори било где, јер он то не ради.

И Путин је то, додао је, недвосмислено рекао још током конференције за новинаре у Палати Србије, а био је, истиче Вучић, одушевљен и срећан због подршке српског народа.

Додао је да за то што није планирао да се обрати Путин има и додатни разлог - он воли да подели емоције, али уз преводиоца је то тешко.

Kако каже, јасно му је да у Ђиласовој и Шолаковој машти ни тај орден који је добио није орден, већ фалсификат, лажни орден.

"Он је то у ствари наменио Шолаку и Ђиласу па ће им дати следећи пут, а Тадићу није могао у оно време па ће следећи пут кад дође у посету. Тужне су ми те њихове речи. Ђилас и Шолак ноћас нису спавали", рекао је Вучић и закључио да је, на жалост, сваки успех Србије - њихов неуспех.

На питање новинара Пинк тв како коментарише такве и сличне коментаре опозиције, укључујући то да је он организовао контрамитинг, те да ли је тачно да Путин, како кажу, није подржао поделу Kосова, Вучић је рекао да су неки људи увек спремни своје интересе да претпоставе интересима наше земље.

"Kада је реч о опозицији, цела Србија је задовољна због великог јучерашњег дана и не бих да кварим расположење и то коментаришем", истакао је Вучић.

Истиче да су јуче све њихове лажи пале у воду и да су јуче људи све разумели.

"Можете да замислите да су толики људи дошли због њих како би они говорили да је то њихов успех. А ја им отворено кажем да то није мој успех, јер ја толико људи не могу да доведем. То је неки други човек привукао те људе".

Вучић каже да је ваљда у томе разлика између озбиљних људи и оних којима је највећи успех да вас назову издајником, битангом, мајмуном и другим у последња четири дана.

"Рачунамо да је довољно да чујете шта је Путин рекао приликом доделе ордена. Послушајте и његову здравицу и којој је рекао - ''Мој пријатељ Вучић показао је карактер и на међународном плану и у спољној политици, показао је прави карактер и на унутрашњем плану''", навео је Вучић.

Додао је да је ваљда Путин помешао његово име са именом Ђиласа, Јеремића и другима из опозиције.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести