Молим Приштину да укине таксе, а ЕУ да јасније утиче на Приштину

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Београду да моли Приштину да укине таксе, није му тешко да то каже, а ЕУ да јасније утиче на Приштину и укаже на неопходност дијалога.

"Моја молба и апел партнерима у ЕУ је да још снажније утичу на Приштину да укине таксе, јер сматрам да је важно да наставимо разговоре о односима Срба и Албанаца у будућности. Молим их да ти њихови захтеви, не бих рекао притисци, буду јаснији и одређенији, јер је веома важно да разговарамо и то не само због Срба на KиМ, већ и због нас", рекао је Вучић на конференцији за новинаре организованој после посете председника Русије Србији.

Kако каже, на жалост чули смо речи албанских званичника, Хоџаја и Харадинаја, који кажу да је основни циљ такси нанети штету Србији, економску и политичку.

"Неки од њих мисле да је време и да ће ме склонити на улици у Београду, у то нисам улазио, али мислим да није озбиљан приступ оних који мисле да су државници или део неке државе а да нанесу штету грађанима које представљају", рекао је Вучић.

Kад нема дијалога, увек постоји опасност од много тежих и лошијих решења у будућности, упозорио је он.

Председник Србије Александар Вучић
Извор: Танјуг

"Ми смо веома спремни увек да разговарамо, да видимо докле се стигло у вези са ЗСО и какве идеје имају, јер сваки дан слушам о неком коначном решењу, а видим да то подразумева да Србија призна Kосово. А шта Србија и Срби имају од тога - ниједан одговор нисам добио од Приштине", истакао је Вучић.

Вучић каже и да, за разлику од других који очекују показивање мишића са наше стране, да то не треба да радимо, већ да показујемо разум и разговарамо и трагамо за решењем.

"Без тог решења, имаћемо проблеме и ми и Албанци", упозорава Вучић.

Он наводи да Србији сада иде економски добро, али је, истиче, без стабилности и стварних и дугорочних решења питање је колико ће тај економски раст бити одржив.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести