У Аптиву посао за 3.000, а то није и последња инвестиција

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас на отварању фабрике "Aptive Packard" за производњу електроинсталација за аутоиндустрију да ће у њој бити запослено укупно 3.000 људи у наредних годину и по дана, као и да ће се ту производити каблови за мерцедес С класе.

Вучић је рекао да ће држава платити за довођење гасовода до те фабрике 68 милиона динара, као и за прикључке ЕПС-а и ЕМС-а 45 милиона динара.

Истакао је да је то друга велика фабрика те компаније у Србји, пошто већ једну имају у Новом Саду и изразио очекивање да ће Аптив већ за неколико месеци донети одлуку да гради трећу фабрику на истоку Србије.

Он је нагласио да су многе фабрике отворене на југу Србије, али да је и поред тога за посао у фабрици Аптиве аплицирало више од 4.000 људи из Лесковца, што показује да треба још доста да се ради на повећавању запослености.

"Kада сам пре три године рекао ово ће бити приведна зона сви су се смејали и рекли да Вучић говори глупости. Сада овде имамо 25.000 квадрата и ускоро ће бити све искоришћено и 3.000 људи ће да ради у овој фабрици у наредних годину и по дана. Није ово последња инвестиција у Лесковцу, желимо да отворимо РНД центар и додатно подигнемо ниво плата и животни стандард у Лесковцу".

Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас на отварању фабрике "Aptive Packard" за производњу електроинсталација за аутоиндустрију да ће у њој бити запослено укупно 3.000 људи у наредних годину и по дана
Извор: Танјуг

Вучић је рекао да ће Лесковац имати велике користи од те фабрике и да ће бити повећана потрошња пошто ће бити 3.000 плата више месечно.

Рекао је да је поносан што ће се у тој фабрици правити каблови за најбољи ауто на свету мерцедес С класе.

Нагласио је да је држава уложила у изгардњу фабрике 7,5 милиона евра да се зато та компанија определила за Лесковац.

"Не смем да кажем, али очекујем за неколико месеци и на истоку Србије да праве фабрику", додао је Вучић.

Вучић је нагласио да ће држава бити уз Лесковац и даље и подићи и цео јабланички, нишавски, топлички и пчињски оркуг.

Фабрика "Aptive Packard", за производњу електроинсталација за аутоиндустрију, отворена је у Зеленој зони у Лесковцу и тренутно запошљава више од 400 радника, а план је да до краја 2019. има 1.100 запослених.

Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас на отварању фабрике "Aptive Packard" за производњу електроинсталација за аутоиндустрију да ће у њој бити запослено укупно 3.000 људи у наредних годину и по дана
Извор: Танјуг

Свечаном отварању фабрике присуствовали су и потпредседник и директор сегмента за производњу задужен за регион Европе и Блиског истока Улрих Ајхлер и градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Енглеска технолошка компанија уложила је 25 милиона евра у изврадњу комплекса површине 30.000 квадрата на земљишту површине шест хектара који је Град Лесковац уступио фабрици.

Из компаније наводе да су кључни разлози за отварање новог погона у Лесковцу повољно пословно окружење, стручна радна снага и локална инфраструктура.

Аптив фабрика у Лесковцу је друга фабрика компаније Аптив у Србији, а већ има производну јединицу у Новом Саду отворену 2015.године, која запошљава око 3.000 радника и производи инсталације и модуле за произвођаче аутомобила у целој Европи.

Са седиштем у Гилингему, компанија запошљава више од 147.000 људи и има производне погоне у 45 земаља.

Извор: Пинк

Остале вести