Тренд да се Срби оптужују за све

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је у деловима бивше Југославије, а посебно у албанском делу Kосова, на делу тренд да се тражи нова српска одговорност и да постоје они који Србе оптужују за све.

"Плашим се да се тај тренд самовиктимизације и апсолутног оптуживања Срба за све не настави у будућности без прихватања било какве одговорности за сопствене злочине", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Он је истакао и да је наш поглед на ствари неупоредиво уравнотеженији.

"Ми гонимо Србе који су починиоци злочина, али такође и гонимо и знамо да постоје многи који нису одговарали, а починили су најгоре злочине против српког народа", рекао је Вучић.

Одговарајући на питање поводом подношења кривичне пријаве против хрватског министра одбране Дамира Kрстичевића због ратног злочина над Србима, и да ли ће жртве добити правду, Вучић је рекао:

"Надам се да ће правда бити задовољена. Прескочићу део шта о томе мислим".

Он је истакао да знамо да пстоје многи који нису одговарали, а починили су злочине протв српског народа, било на територији KиМ, РС, некадашње Српске крајине...

"Али, просто, они су само жртве, а зна се ко је био агресор - Србија", подсетио је Вучић како се према томе други односе.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести