99 одсто судија часно и одговорно обавља посао

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас да 99 одсто судија у нашој земљи поштено, часно и одговорно обавља свој посао, али да и ту, као и у свакој професији има кукоља.

Вучић је после седнице Савета за националну безбедност одговрајући на питање новинара да ли се судије плаше криминалаца и да ли има спреге судија и криминалаца, рекао да је његова обавеза као председника да брани судије.

"Да ли има, као и у сваком другом послу, кукоља? Има, као и код нас, као и на сваком другом месту", додао је Вучић.

Рекао је да се пета тачка реформи које ће бити спроведене односи извршење кривично - правних санкција.

"Понекад нам се догоди да су нам прекршајне казне веће и исплативије за државу кад је реч о новчаним казнама, него о кривично-правним санкцијама. А, да не говорим о свим могућим марифетлуцима око издржавања казне, како се злоупотребљавају наногице и многа друга чуда".

Вучић је поручио да ће се држава и тиме позабавити и решити велики део тих проблема, као и да ће грађани моћи да виде огромне помаке наредном периоду.

"То ћемо све да решимо у наредних 20 дана", додао је он.

На коментар новинара да велики број починилаца бежи и скрива се на KиМ и да ли може Србија нешто ту да учини, председник је казао да је, што се тиче KиМ и других територија на којима се криминалци слободно крећу, много већи проблем што не може лако да се дође до оптужбеног акта због недостатка доказа.

"Је л'' има неко ко не зна Филипа Kораћа? Није то од јуче, али смо тек од пре неколико недеља успели да пронађемо за шта је све и како одговоран и да имамо за то потврде живих људи. Знате, то су људи који су професионални криминалци и убице, уклањају своје трагове и потребно је време,али држава је успела то да реши".

Вучић истиче да је посебно задовољан што је држава успела да реши случај упада у изнајмљени стан новинара Милана Јовановића из Врчина.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести