Немачка има доживотну робију, што ми да немамо

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да очекује подршку ЕУ по питању увођења оштрије казнене политике за најтежа кривична дела у Србији.

"Немачка има доживотну робију. Што ми да немамо?", рекао је Вучић одговарајући на питања какву реакцију очекује од ЕУ, с обзиром на најављене мере, али и од криминалаца "и да ли ће га можда рушити на улици, јер је реч о драконским казнама".

Вучић је приметио да само земље на Балкану, Србија, Хрватска, БиХ, Црна Гора, Северна Македонија немају казну доживотног затвора, док европске земље имају.

"Сад хоћемо и ми да имамо и ми хоћемо строже казне. Јуримо европске стандарде и увећаваћемо казне, јер желимо да им не пада на памет да се овде убијају", рекао је председник.

Вучић је истакао и да је полиција у последњој акцији нашла људе који су посведочили о извршењу најтежих кривичних дела и да сада постоје сва полицијска и оперативна сазнања за највећи део убистава на београдском асфалту, од Деспотовића до Станковића и других.

"Е, сад је паника. Ми данас знамо ко је, а сад је друго питање како ће то ићи са тужилаштвом и судовима", рекао је Вучић.

"А, шта ће они да раде... Што год да раде, не може та борба да буде лака, али згазићемо их, правно, како и приличи правној држави", рекао је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести