Прегазићемо криминалце, уводимо доживотну казну затвора

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас увођење драконских казни за починиоце кривичних дела, укључујући и доживотну казну затвора.

Он је, најављујући системске и свеобухватне мере против најтежих кривичних дела, након седнице Савета за националну безбедност, рекао да је држава одлучна да победи најтеже облике криминала и корупције.

Најавио је и измену казнене политике, посебно за кривична дела насилничког понашања и силовања, педофилију, убиства деце и трговину оружјем и наркотицима.

"Борба ће да траје годинама, биће тешка, али ћемо да прегазимо криминалце", рекао је председник.

Јучерашња акција МУП и Тужилаштва показала је намеру државе не само да се суочи са најопаснијим видовима криминала у Србији, већ и да тај криминал и најтеже облике корупције победи, поручио је данас председник Србије Александар Вучић.

"Kолико год била успешна и добра јучерашња акција то је једна акција и можемо да је понављамо сваке недеље. Уколико другачије, свеобухватније не приђемо решавању тих ужасних проблема ми то нећемо бити у стању да решимо", рекао је Вучић и најавио системске мере против криминала и корупције, пре свега другачију казнену политику.

Он је после седнице Савета за националну безбедност честитао државним органима, посебно полицији, нарочито на чињеници да су се после много времена неки од главних шефова нарко - бизниса у региону, а не само у Србији, нашли на Интерполовим потерницама а неки и иза решетака.

Рекао је да је данашња седница имала две тачке, једна је била посвећена Kосову, а друга борби против криминала и корупције и системским мерама које ће држава предузети.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести