Вучић унео бадњак у зграду Председништва

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић унео је данас бадњак у зграду Генералног секретаријата председника Републике на Андрићевом венцу.

Бадњак су заједно са председником унели гости и политички представници Срба из земаља региона, међу којима су председавајући и српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик, председник Српског народног већа у Хрватској Милорад Пуповац, председник Демократске партије Срба у Македонији и посланик Собрања Иван Стоилковић, председник Нове српске демократије у Црној Гори Андрија Мандић, председник Демократске народне партије Црне Горе Милан Кнежевић и господин Горан Даниловић, такође из Црне Горе.

Служби која је почела нешто после осам часова присуствују и председница Владе Србије Ана Брнабић и председница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Извор: Танјуг

Након службе, Вучић се обратио присутнима рекавши да се нада да ће ово бити година мира стабилности и даљег и убрзаног напретка Србије и РС, да ће српски народ своју будућности видети на својим огњиштима и да ће, како каже, чак и оне који су морали да их напусте - успети да врате у отаџбину.

Он је захвалио гостима из региона што данас присуствују обележавању Бадњег дана у Београду.

“За нас је Христово рођење најрадоснији празник. Можда је ово тренутак да размислимо о томе шта смо учинили, али и шта нам је чинити за наш народ”, рекао је Вучић и посебну честитику упитио српском народу на КиМ уз поруку да је увек уз њих.

Извор: Танјуг

Наводећи да је претходна година била тешка, Вучић је рекао да ни ова неће бити много лакша, али да ће се радити на томе да се “очува српско име и презиме и ћирилично писмо”, не угрожавајући никог у региону.

Каже да за то имамо сва права која су дефинисана међународним актима.

Он је захвалио патријарху Иринеју што стално указује на потребу јединства српског народа и на очување националних интереса, као и на повећање наталитета.

“То је оно што је моја највећа жеља као председника да имамо много више деце, ма колико ме нападали. Више не разумем шта тачно злоупотребљавам када о томе причам. Ми без деце немамо будућност и Срби то морају да разумеју”, рекао је Вучић.

Извор: Танјуг

Он је додао да је са Милорадом Додиком договорио један принцип између Србије и РС, а то је да увек разговарамо чак и када по неким питањима нисмо сагласни, да не вређамо једни друге, да не идемо једни против других, већ да радимо много више у корист народа.

Вучић ће након службе одржати састанак са гостима из региона.

Извор: Пинк тв

Остале вести