Страни медији посебно заинтересовани о протестима у Београду

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић приметио је да су страни медији занитересованији за извештавање о простетима у Београду и Бањалуци, него о протестима Срба у Kосовској Митровици.

На питање како то да протесте Срба у Kосовској Митровици, на којима се окупљало и ои 10.000 људи, инострани медији не преносе, а сви преносе протесте у Београду и Бањалуци, Вучић је рекао:

"Изгледа да су за ове овде много заинтересованији".

"Ја се дичим чињенициом да је Србија независна и суверена земља, која одлуке доноси у свом, а не у интересу јавних сервиса појединих страних земеља", рекао је Вучић.

Он је навео да га не секирају ти преноси у страним медијима, јер могу само да пошаљу слику демократије, пошто на протестима у нашој земљи "нема батинања".

"Kод нас не можете да видите слике из њихових земаља, када полиција интервенише, не видите поломљене главе, шмркове, водене топове...", приметио је председник.

Истакао је да у Србији важи - шетајте слободно, само немојте ништа да полупате и срушите и немојте да бијете и показујете силу над женема.

"То држава неће да дозволи, све друго... шетајте, ако вам је воља", поновио је он. Додао је и да би са грађанима који протестују у Београду изашао да разговара увек, али да "неће да види", Ђиласа, Јеремића...

"Нема канабета за њих, са лоповима не преговарам ни о чему. То сам рекао први дан и то се неће променити. Моја чврстина је за њих несаломива стена и то морају да имају у виду", закључио је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести