Тадић и СПС могу поново, али не верујем

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије и СНС Александар Вучић каже да коалиција са СПС добро функионише и да не верује у формирање других коалиција, све док странка коју води има снагу као сада.

На новинарско питање да прокоментарише то што бивши председник државе и ДС Борис Тадић за њега каже да је кукавица и да не сме на дуел, а "најављује и коалицију са СПС", Вучић је рекао да таква коалиција ни Тадићу, ни социјалистима не би била први пут, али да не верује да би СПС у њу ушао, бар не док је снага СНС велика као што је данас.

"А, у будућности, ко ће га знати...", рекао је Вучић.

Он је навео да коалиција са СПС добро функционише и да је задовољан њиховим радом. "А, то што углавном сви заћуте кад крену велики притисци и када мисле да нешто може да оде и на једну и другу страну. Мене то не занима, ја сам на то спреман од првог тренутка", рекао је Вучић.

Подсетио је да је његов избор био да социјалисти буду у влади, иако нису били потребни што се тиче већине, али јесу, каже, због ширег блока који би штитио интересе Србије, те поновио да им је захвалан на свему што су учинили.

"Од првог дана добро знам чему ћемо да будемо изложени од оног секунда када не будемо имали самосталну већину. Сваки пут о томе говорим на изборима, да је увек потребно 45-46 одсто гласова, што значи 50+1 Скупштини Србије. Ако тога не буде - онда знам да је време за неке друге", рекао је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести