Вучић најавио изградњу новог објекта за децу у Звечанској

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас изградњу од темеља новог објекта Центра за незбринуту децу у Звечанској, као и боље услове рада људи који брину о деци и раде са њима, укључујући изједначавање њихових плата са медицинским сестрама у здравственим објектима.

Vucic u poseti Zvecanskoj
Извор: Танјуг

У нови објекат, казао је председник, турска агенција ТИKА ће уложити 650.000 хиљада евра, а Србија пет милиона евра.

“Без обзира на сав труд који људи који овде раде и мајке, васпитачи и сви ти дивни људи улажу, ми смо у обавези да овој деци обезбедимо бољу будућност”, рекао је председник.

Нови објекат ће бити модернији и другачијег, апартманског типа, у којем ће свако дете са својом мајком имати своју собу.

Vucic u Zvecanskoj
Извор: Танјуг

Подсетио је Вучић да је Србија до сада, кроз Kанцеларију владе, улагала у изградњу и обнову 900 пројеката, а да је планирано да се то уради са још 100.

Вучић каже да су у све те пројекте уложена огромна средства и да је реч углавном о објектима здравствене заштите, школама и обдаништима, пре свега објекте за децу.

Vucic Zvecanska
Извор: Танјуг

Не кријући задовољство што је у посети Звечанској управо данас на Туциндан, уочи Бадње вечери и Божића, Вучић је рекао да је пун позитивне енергије и да верује да ће још много тога бити урађено како би људи били задовољнији.

“Ове жене и мајке су задовољне. Једна Албанка молила ме је за држављанство, удата је за Србина”, рекао је и подсетио да је једино он пожелео да у Србији буде више деце због чега је, како каже, трпео критике, иако тиме није желео никога да вређа.

Vucic Zvecanska
Извор: Танјуг

 “То није увреда него насушна потреба”, рекао је председник и додао да ће он то и даље желети.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести