Вучић примио писмо Макрона

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је писмо председника Републике Француске Емануела Макрона, у коме се каже:

“Господине председниче, драги Александре,

Pismo Makrona
Извор: Председништво Србије

Желим да Вам се срдачно захвалим на Вашем писму од 21. децембра прошле године и на жељама које сте упутили мени, као и мојој породици и Француској. Са своје стране, желим Вама, Вашој породици и Србији много среће и успеха у 2019. години.

Радује ме што ћу ускоро да посетим Србију, како бисмо обележили снажне пријатељске везе између наших земаља и подржали ширење наше билатералне сарадње на основама стратешког партнерства. Као што сте истакли, концесија за аеродром „Никола Тесла” компанији Венси сведочи о снази економских односа, као и о узајамном поверењу између наших двеју земаља.

Француска подржава европску перспективу Србије, која је гарант стабилности, као и економског и друштвеног развоја. Та подршка је истовремено и политичка и конкретна, преко француске експертизе у областима попут реформе јавне управе и економског управљања, али и преко пројеката које ће Француска агенција за развој у блиској будућности покренути у Вашој земљи.

Поред тога, желим да Француска буде још више ангажована на билатералном плану, у корист одрживе стабилизације Западног Балкана. Тим поводом, подржавам Ваше напоре да се са Приштином дође до једног свеобухватног и коначног споразума о спору између Србије и Косова, упркос садашњим препрекама у дијалогу“, наводи се у писму председника Емануела Макрона упућеног председнику Вучићу.

Остале вести