Регионална подршка европским интеграцијама Србије и Западном Балкану

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас уверење да ће Румунија, током председавања ЕУ у првој половини идуће године, велику пажњу посветити наставку европских интеграција Србије, подршци нашој земљи, али и целом Западном Балкану.

Вучић је, на конференцији за штампу после квадрилатерале са премијерима Бугарске, Грчке и Румуније, констатовао да се четири земље региона несумњиво снажније повезују и политички и економски.

Пренео је да су разговарали пре свега о председавању Букурешта ЕУ.

С тим у вези исказао је посебну велику захвалност премијеру Бугарске Бојку Борисову и Бугарској, што је током председавања ЕУ уложила много напора у побољшање позиције целог Западног Балкана и Србије.

Такође је захвалио и премијеру Грчке Алексису Ципрасу на сталној подршци и пажњи коју пружа Србији.

Vucic kvadrilaterala Beograd
Извор: Танјуг

"Ми као Србија, али и сви остали на Балкану смо уверени да ће Румунија велику пажњу посветити наставку европских интеграција. Истовремено сигурно ће то значити и значајње инфраструктурно повезивање ове четири земље. Ми се политички, али и економски снажније увезујемо, виђамо и виђаћемо се“, казао је он.

Вучић је најавио да ће следећи састанак квадрилатерале бити одржан у Румунији током председавања ЕУ, што је оценио веома важним.

Kазао да је поносан и срећан што може да угости пријатеље из три пријатељске земље.

Vucic kvadrilaterala
Извор: Танјуг

"Хвала на посети, на томе што чини ми се увек радо дођу у Београд и Србију. Нама је част да угостимо наше пријатеље и веома сам им захвалан на пријатељском односу који показују Србији. Премијерка Румуније је могла да буде само данас са нама. Следећи пут ће бити више дана“, наглсио је он.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести