Са свима осталима у региону - за најбоље могуће односе

Најновије
Извор: Танјуг

Србија ће и у будућности, све док Приштина не укине своје мере, наставити да пропагира политику најбољих могућих односа са свим осталима у региону, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

"Да регионална економска зона постане стварност, да буде све више иницијатива за формирање такве зоне, где ће подстицаји за инвеститоре бити исти, таксе, царине што сличније, да би наше земље могле да иду напред и да бисмо сачували мир", истиче Вучић.

"За Србију је мир од највећег значај и интереса, ничим га нисмо угрозили и нећемо", истакао је Вучић и наставио:

"Нисам вечерас дошао у униформи да парадирам, ни синоћ, ни данас то нисам учинио, нисам ишао у униформи да неког плашим. Немамо кога да плашимо, али немамо ни кога да се бојимо. Не зато што смо велики и јаки, већ зато што смо сатерани у ћорсокак, још само ваздух и слободу да нам узму - а то не дамо ни за шта на свету", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће Србија присуствовати свим регионалним састанцима, разговараће увек о даљем очувању мира, али неће прихватити нове полазне позиције у којима неће бити равноправна.

"То је једина политика коју Србија може да води. Србија ће да води политику мира, поштовања према свима“, подвукао је он.

Вучић се захвалио свима који су се рационално и разумно понашали, посебно пријатељима у Москви и Пекингу.

Пренео је да је примио поруку од врха руске државе, на којој је веома захвалан, те је казао да је разговарао и са кинеским амбасадором, а кипарском председнику се захвалио што је био изванредан и веома поштен на седници ЕУ.

Такође се захвалио и земљама које нису признале Kосово, на реакцији мађарске државе и генералног секретара НАТО, који су на коректан начин реаговали, и који су добро разумели какве опасности овакве одлуке доносе.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести