19 земаља признало Kосово за време дијалога

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да је створена атмосфера да је газити и рушити Србију добро.

Он је, у ванредном обраћању јавности, навео да се Србији пребацује то што је мирном, демократском политиком настојала да заштити своје државне и националне интересе.

Вучић је подсетио да нам неретко споља замерају да смо се, наводно супротно дијалогу, залагали за повлачење признања такозваног независног Kосова од појединих земаља које су га признале.

"Kажу, то није у духу дијалога и то не треба да се ради, а заборавили су да кажу да је док смо водили дијалог чак 19 земаља признало независност Kосова, а онда им смета када 12 земаља повуче признање", рекао је Вучић.

Приштини, каже, ни дан данас не пада на памет да изврши формирање Заједнице српских општина.

"Али, газити и рушити Србију је добро, јер Србија ваљда треба да учествује као ''пиле које доноси главу на пањ'' и свако ту главу може да одсече", приметио је Вучић.

Србија ваљда на преговорима треба да учествује као пиле које доноси на пањ своју главу, и свако да га одсече и каже да је то паметно. Ако би Србија почела бар крилима да маше и на бар најмањи начин да се томе супротставе, тим горе по Србију, крила и вратове Срба, рекао је он.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести