Пронаћи решење за политичке проблеме у региону

Vucic
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас чланицу Извршног комитета Светског економског форума (WЕF) Мартину Ларкин и том приликом изразио задовољство због интензивне сарадње наше земље и тог угледног и утицајног Форума, чији годишњи састанци у Давосу окупљају светску политичку и пословну елиту.

Председник Вучић је гошћу упознао са ситуацијом на Косову и Метохији и једностраним потезима, којима Приштина угрожава мир и стабилност у региону. Двоје саговорника су нагласили потребу налажења решења за политичке проблеме у региону, како би се обезбедили услови за регионалну економску сарадњу и напредак Западног Балкана. Они су констатовали да би стабилна политичка ситуација обезбедила да се регион бори против проблема "одлива мозгова". Председник Вучић је зато поново изнео свој предлог за формирање регионалног економског простора на Западном Балкану.


Председник Вучић и представница WЕF су нагласили значај Меморандума о разумевању, који је данас потписан у Влади Србије, а који нашу земљу сврстава међу малобројне које имају институционализовани облик сарадње са Светским економским форумом. Председник Вучић је такође изразио наду да ће економска димензија сарадње допринети повећању страних инвестиција у Србији, као и укупном економском напретку земље.

Остале вести