Kад год хоћете на изборе - идемо на изборе

Најновије
Извор: Танјуг

Председник СНС Александар Вучић поручио је вечерас да опозиција последњих дана покушава нешто да уради на силу, да на силу само и могу да покушавају, али да он под притиском не попушта.

"Изборе можете да добијете. Увек. Kад год хоћете изборе - идемо на изборе, нека народ одлучи и нека каже", рекао је Вучић у Гучи, на трибини СНС пред локалне изборе у недељу.

Он је рекао да је на изборе увек спреман. Народ, каже, одлучује, а не сила.

"Ако одлучи другачије и хоће да врати на власт најгоре лопове, који су разорили фабрике, нека народ тако одлучи", поручио је и додао:

"А, то да ћете на силу да долазите на власт, тај филм нећете да гледате".

Поновио је да могу да врше притисак, да може да их се скупи и 100 милиона, али да он под притиском неће да попушта.

"Али, ћу вам дати изборе. Има ли шта демократскије?", упитао је он.

Kако је приметио, говоре му да не слуша народ.

"Не, ја само народ и слушам", рекао је Вучић и додао да се народ слуша само на изборима, који су једино место и тренутак када се народ слуша.

"И нигде друго, јер посао после тога није да се додвораваш и подилазиш народу", рекао је Вучић.

Он је захвалио свима који су, како је рекао, разумели шта значи одговорна и озбиљна политика и који нису гласали и подржавали "шарене лаже" и приче "гласајте за нас, биће све у реду".

"А, када их питате која је њихова политика по питању Kосова - не знамо, али смо против било чега. А, да ли бисте нешто да урадите око Kосова - па, не бисмо. Је л' бисте да браните наш народ - па, не бисмо, а како да га бранимо из Њујорка или наша деца из Лондона. А, да ли ћемо да имамо мир - па, немој да имаш мир, јер си онда издајник. Па за шта сте - па, не знамо, али смо против Вучића", рекао је он.

То није, како је рекао, никаква политика, већ политика пропасти и разарања Србије.

Они рачунају да имају 45 одсто и да могу да нас победе и зато је свако од вас важан.

"Ја се надам да можемо у финишу њих 20, 25 да победимо, јер су људи у Драгачеву озбиљни и одговорни", рекао је Вучић.

Они који мисле да ће лако да победе Србију грдно су се преварили, рекао је Вучић и додао да у последње време Србија дипломатски побеђује,а наставиће то и даље.

"Ово им је моја порука да не помисле да ће у свим другим стварима лако Србију да побеђују и газе. Никоме нећемо дати образ Србије, никоме нећемо дати наш народ на Kосову, ни било где да живи".

Ако победе честитаћемо, али да пробамо да их победимо за будућност.

"Ја ћу да вам говорим о одговорности и озбиљности и да поверење не дате онима који вам причају бајке, већ оним који ће да раде, да буду посвећени, којима су рад и резултати рада најважније а не лично богатство", рекао је он, додавши да од 2012. године његова шира породица нема увећање имовине ни за динар.

Председник Србије Александар Вучић у Драгачеву.
Извор: Танјуг

Kако је додао, дичи се својим одговорним приступом, у ком није важно, а далеко од најважнијег колико ће он бити богат, већ да ли грађани Србије могу да буду богатији.

Додао је да је најтеже изговарати тешке речи на нечији рачун, водити кампању против неког, а не за нешто.

"Ја хоћу да водим кампању за нешто", рекао је он, рекавши да људи нису веровали у тешке реформе које су спроведене, и нису били задовољни.

"Kад сам најтеже одлуке доносио, а сам сам их доносио јер мало ко је у томе желео да учествује, знао сам да доносимо одговорне и озбиљне мере за будућност, у којима се ником не додворавамо. Знао сам да ће да боле али да ће се после вратити на најбољи могући начин", поручио је он.

Подсетио је и да је у време његових претходника раст био минус 3,1, а да је данас незапосленост смањена на 11, 3 одсто, имамо суфицит у буџету.

"Људи ће рећи - нисам то осетио, али полако то осећају и пензионери. Успели смо да осигурамо будућност наше деце", рекао је он.

Он је рекао да осуђује свако насиље јер, каже, ова држава мора да буде држава сигурних људи.

"У овој земљи жене нису фуксе, оне су мајке, жене, ћерке и нећу да дозволим тим битангама да вређају оно највредније у Србији".

Поручио је грађанима Драгачева да они одлучују о својој судбини и да ли желе да имају више фабрика, регулисану струју, воду.

Током излагања, неко је нешто добацио и покушао да се прогура до бине и да снима, у чему га је обезбеђење спречило, али је Вучић уочио шта се догађа и инсистирао да га пусте да снима.

Он је, међутим додао да сви који мисле да могу било шта да испровоцирају, грдно се варају.

"Наш мир не проистиче ни из чег другог до из нашег поштења, за разлику од оних који су много нервозни. Само би да неког туку, а посебно жене, јер оне не могу да им се супротставе. А кад им се неко приближи одмах почињу да кукају. То је само провокација и то су смишљали седам дана и ама баш ништа више", рекао је он.

Председник Србије Александар Вучић у Драгачеву.
Извор: Танјуг

Он је рекао и да неће да одговара на увреде и клевете које су проносили у Драгачеву, већ да на одговоран начин говори о будућности, плановима и шта може да се учини за читав Моравички округ.

Вучић је истакао да Драгачевци не воле преваранте и оне који им обећавају свашта.

Неки други, каже, очекују изборну победу у недељу, али је додао:

"Ако ви, Драгачевци, изађете, можемо да им се супротставимо".

Извор: РТВ Пинк

Остале вести