Посебна пажња наменској индустрији

Најновије
Извор: Танјуг

Председник СНС Александар Вучић поручио је грађанима Лучана да жели да за тај крај учини много више него до сада, а да ће посебна пажња бити поклоњена наменској индустрији.

"Наша је намера и посебно хоћемо да јачамо наменску индустрију. Ту имамо тржиште и имаћемо га за 20 година загарантовано. Зато хоћемо ту базу да ојачамо, а и Лучани ће имати више прихода, од којих ће моћи да решавају своје инфраструктурне проблеме", рекао је Вучић у разговару са житељима те општине.

Kако је рекао, држава је дала 4,4 милиона евра за фабрику "Милан Благојевић", јер жели да осавремењавање фабрике, да бисмо, каже, могли да пратимо свет.

"У наредне две године даћемо и много више, јер желимо да буде снажнија и јача, да може да запосли људе, да се роботизује, јер ми са производима те фабирке немамо проблема на тржишту. Хоћемо да та фабрика буде мотор развоја и улагаћемо додатно новац", рекао је Вучић.

Он је рекао да је срећан што је у Лучанима, као и због тога што га је у месту Kотраже у тој општини само пола сата раније дочекало 1.000 људи.

"Нисам веровао да је то могуће, јер знам да су их други обилазили говорили најгоре гадости и увреде против нас - само гласајте за нас, да сменимо ове, па ће све да цвета", рекао је Вучић.

Подвукао је да је држава у изградњу насипа на реци Бјелици у Лучанима уложила 3,5 милиона евра, чиме су житељи и привредна зона заштићени, и додао да су грађани могли да осете да држава брине о њима.

Председник Србије Александар Вучић у Лучанима.
Извор: Танјуг

Испричао је да је после поплава, када се планирала изградња насипа, разговарао са власницима компанија који су хтели да напусте Лучане, који су му рекли да се не љуте на њега, јер виде да се труди, али да од насипа "нема ништа".

Међутим, он их је замолио да остану још годину дана, па да онда кажу да ли су добили ишта од онога што су тражили.

"Нико није веровао када сам то говорио, а насип је изграђен. У року од месец дана стижу јос четири пумпе, све се завршава и више никада нећете имати такве проблема са Бјелицом", рекао је Вучић.

Указао је да није задовољан развојем путне инфраструктуре, која ће морати да буде много боља.

Навео је да ће у наредних месец и по дана доћи поново у Лучане, да рагзовара са грађанима и да решава проблеме.

То је, каже, могуће, јер сада има новца у буџету.

Поновио је да по први пут, трећу годину заредом имамо суфицит у буџету, да је готово преполовљен јавни дуг.

"То ће људи полако да осећају, биће пензије и плате све више. Низак јавни дуг је важан због наше деце, да они не морају да враћају оно што смо ми упрксали и да живе у складу са оним што ће зарадити", рекао је Вучић.

Kако је навео, доводити инвеститоре и отварати фабрике, могуће је само ако постоји уређен буџет и вишак у буџету.

"Пре око 10 година, када смо формирали странку у Лучанима, рекли су ми да жене воле да гласају за Тадића, јер ето, он је лепушкаст. Тада сам рекао да то значи да наша политика није довољно добра, јер жене не гласају за лепушкасте већ траже одоговрност, озбиљност", навео је Вучић.

Kао и у Kотражи поновио је да је за нас највећи проблем Kосово, а посебно намера Приштине да формира тзв. војску.

Председник Србије Александар Вучић у Лучанима.
Извор: Taнјуг

Он каже да потезе Приштине више уопште не може да разуме, чак ни гледано из њховог угла, али и да део света који их је признао није нама наклоњен и сутра ће подржати формирање војске или ће ћутати.

"За њих има два питања - правно и суштинско. У правном смислу - где то пише да имате право на косовску војску? А ја ћу рећи где експлицитно пише да она не сме да постоји - у Резолуцији 1244, члан 9, тачка б - све оружане формације на Kосову морају да буду разоружане. На то неће бити одговара, има да кажу да су се промениле ствари на терену од када су прогласили независнот. Али, шта их брига они имају силу а на нама је да гледамо како да се извучемо испод камена а да сачувамо шта се може сачувати", рекао је он,

А друго питање је , каже он, шта ће вам та војска, против кога је уперена, за које намере је формирате.

Председник Србије Александар Вучић у Лучанима.
Извор: Танјуг

"И онда схватите да све то раде против српске државе и српског народа. Нисам од оних који воли да изговара тешке речи, нити ћу, али вас молим да знате да ћу дати све од себе да сацувам мир. Испод мог умереног тона не крије се ни страх, нити слабост, већ разум и потреба да земљу сачувамо и развијамо", рекао је он.

Захвалио је грађанима Лучана што су пружали подршку СНС и реформама које се спроводе, додајући да ће у Србији бити све боље и све лакше.

"Многи су хтели у Србији повратак на старо, да могу да пљачкају", указао је председник и поручио да не признаје улицу.

"Признајем народну вољу на изборима и ја сам увек спреман за изборе, али за немире и нереде нисам", порчио је Вучић.

Он је рекао и да неће да се додворава и обећава, јер то могу они који нису озбиљни и који ништа не разумеју.

"За мене није ни лако, ни лепо, за нас предстоји тежак посао да све оно сто смо обећали спроведемо у дело. Вама хвала и у недељу гласајте по савести", рекао је Вучић.

Он је навео и да је у Абу Дабију био на састанку где се говорило о технолошком развоју и навео да ће за 20 година вештачка интелигенција прегазити људску.

"Данас су један према један људска и вештачка интелигенција", рекао је и додао да ће тај однос за пет до 10 година бити један према милион у корист вештачке интелигенције и машине ће бити паметније од нас.

Председник Србије Александар Вучић у Лучанима.
Извор: Taнјуг

Он је истакао да се цео свет мења, цео пословни амбијент и да Србија мора да гледа напред како не би заостајали за светом.

Указао је да Србија мало тога има у изобиљу, а посебно да имамо мало деце којој нисмо успели раније да обезбедимо будућност.

Зато је апеловао да се помогне мајкама са троје и четворо деце, као и да се види шта општина за њих може да учини.

Извор: РТВ Пинк

Остале вести