Од пропале хале до фабрике са радницима који виде будућност

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас у Трстенику, након отварања фабрике "Amphenol Automotive Technology", да је на тој локацији до пре само шест месеци била хала која је личила више на ђубриште, а да данас на том месту види срећне и насмејане људе који верују у будућност.

Вучић се захвалио инвеститорима на овој браундфилд инвестицији и рекао да су пре само пола године дошли на ту локацију озбиљни људи који су рекли да могу да направе добар производни простор.

Председник је истакао да је поред хале која је обновљена данас видео нешто више од тога:

"Видео сам људе верне, марљиве, посвећене свом послу. Видео сам људе, и то није лако видети. Видео сам људе који су насмејани и који имају енергије и који имају веру у будућност".

Вучић је рекао да је од једне запослене у фабрици Kатарине Тресач чуо да је њена плата једина у кући поред пензије и да је њен муж столар те поручио да су столари, тесари као и вариоци потребни у Србији и да је уверен да ће и њен муж бити запослен.

"Али сам хтео да кажем да сам и у њеним, али и у очима других дама и мушкараца који су много спретнији него ја, и умеју те пипаве и тешке послове да раде рукама, видео сам и жар и жељу да ова компанија напредује и буде успешна", рекао је Вучић. Он је радницима рекао да је држава захваљујући свим оним мерама због којих су га, како је рекао, псовали пре четири године, успела да уштеди 4,6 милионе евра и да тим новцем плати "Ампхенол"-у како би се запослило 1.000 радника.

"Надам да ће бити и 2.000, и више од тога", рекао је председник Вучић.

"Kада сте ме псовали због мера фискалне консолидације ја сам знао зашто то радимо. Није посао онога који влада да се додворава народу, посао онога који влада је да ради за будућност наше земље и будућност наше деце".

Председник је подсетио да је Србија у врху Европе по нивоу раста ове године, са 4,5 одсто, а да је Србија имала јавни дуг од 79 одсто пре четири године.

До краја године, каже, тај дуг ће пасти испод 50 одсто.

"Што значи госпођо Тресач, и за вашу и за другу децу, да они неће морати да отплаћују ни ваше ни моје, ни ваших родитеља дугове. Да ће имати чист рачун и да онолико колико буду радили толико ће да зараде у будућности, а неће бити оптерећени свим лошим што им је остављено", поручио је председник обраћајући се окупљеним радницима у фабрици.

Kазао је и да држава жели да гради и Моравски коридор који ће повезати Чачак са Kраљевом, Kрушевцем, Ћићевцем и Појатама .

Предсеник Србије Александар Вучић у Трстенику.
Извор: Танјуг

"Да на сваку страну Србије можете брзо, лако и једноставно да одете. Да бисте могли да живите овде где сте рођени, да бисте видели будућност за своју децу".

Он је рекао да су жене те које су одговорне и да су их некада неки потцењивали, а да због тога што то истиче и говори мушкарци могу да се "љуте колико желе.

"Не гласају жене за оне који су много лепи, жене увек бирају стабилност и сигурност, бирају породицу и бирају децу и будућност", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је договорено да се ангажује ЕПС како би се осветлиле улице у Трстенику а да ће бити ангажовани и Путеви Србије да се уреде прилази фабрици како би се грађани осећали безбедније и сигурније.

Председник Србије Александар Вучић у Трстенику.
Извор: Танјуг

"Мораћемо још много више да радимо и у Александровцу, Брусу и Варварину и Ћићевцу, а не само у Kрушевцу. Верујем да ћете бити задовољни и шта год ко говорио, моћи ће те да видите неупоредиво већи труд и ангажман".

Вучић је додао да ће општина од ове фабрике имати много веће приходе које ће моћи да улаже у инфраструктуру, обданишта, школе у Трстенику, а радницима је поручио:

"Улили сте ми велику снагу и енергију, жељу да наставимо да радимо још снажније и јаче", рекао је председник са жељом да "сачувате те осмехе заувек, како за фабрику тако и за своје родитеље, браћу, сестре и своју децу".

Извор: ТВ Пинк

Остале вести