Све што Приштина ради је противправно и илегално

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је поводом изјаве британског амбасадора у Приштини о томе да Kосово има право да формира војску, да све што Приштина ради је илегално и противправно.

"Све што Приштина ради, а очигледно је да ради уз подршку САД и Британије, је противправно и илегално и у супротности са чланом 9 тачком Б у којој се недвосмислено говори да је посао Kфора да разоружа све албанске оружане формације. Они немају право ни по једном међународном акту да формирају војску", рекао је председник Србије одговарајући на питања новинара у Трстенику.

"Из неправа не може да се створи право. Они су створили неправо и сада не могу да створе право. Ми смо у тешкој, веома тешкој ситуацији. Надам се да ће неко да разуме у међународној заједници колико је то за нас опасно", додао је.

"Ми ћемо се трудити да штитимо свој образ и нашу децу, и да не улазимо у сукобе", казао је председник Вучић

Најавио је да ће сутра или прекосутра више говорити о томе.

Да сачекамо, каже, да видимо шта ће Приштина да уради.

За нас је, казао је, то свакако илегално, а о даљим корацима ћемо обавештавати јавност.

Очекује, истакао је, да је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић данас упозорио команданта Kфора на KиМ о кршењу међународног права и да је указао да демонстрација силе, било зарад извиђања или неког другог разлога, никаквог смисла нема, јер нису Срби ти који крше међународно право, већ Албанци.

Извор: ТВ Пинк

Вучић је то рекао одговарајући на питање како коментарише покретање веће колоне возила Kфора данас, на северу, у чијем се саставу налазе и возила која носе и опрему за блокаде и прављење баријера.

Изразио је и наду да, како је рекао, неки други имају довољно разума и довољно памети да не помисле да је некакво решење као што је оружје паметно, добро и да ће некоме донети предност.

Остале вести