Аустрија се држала своје речи

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да се Аустрија држала својих речи и да је током председавања ЕУ, у протеклих шест месеци, упутила важне поруке.

"Морам да кажем да сам одушевљен енергијом коју је канцелар Себастијан Kурц уложио у претходних шест месеци по питању решавања балканских проблема. Аустрија иначе разуме проблеме на Балкану. Огроман број наших људи живи у Бечу и другим градовима Аустрије - Салцбургу, Инсбруку, Kлагенфурту и Линцу. Заиста је Аустрија, а посебно канцелар Kурц, уложила огроман труд, рад, енергију у то да проблеми буду решавани мирним путем", објаснио је Вучић у изјави новинарима у Абу Дабију.

Истакао је да се званичан Беч држао своје речи, подсећајући да је Аустрија признала независност Kосова, али исто тако недвосмислено Приштини рекла свој став по питању такси и стварања војске Kосова.

"Рекао бих да важне поруке, које су долазиле из ЕУ и од наших различитих комшија, у ових шест месеци долазили су управо из Аустрије“, нагласио је Вучић.

Председник Србије је указао и на битне инвестиције које су дошле из Аустрије, посебно у Ниш, наводећи да то не би могло без канцелара Kурца, који је на недавно отварање фабрике послао свог министра за европска питања Гернота Блимела.

"Ми смо веома срећни због готово сваконедељног присуства Аустрије. Задовољан сам због пријатељства које имамо са канцеларом Kурцом. Наравно да сам задовољан због пријатељства које сам остварио и са председником Александером ван дер Беленом. Верујем да то пријатељство Србији може у будућности да донесе само нешто добро. Да ћемо моћи преко ноћи да им мењамо ставове који су донели пре 10 година, није реално очекивати", казао је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести