За дијалог одговорни Београд и Приштина, не Могерини

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић одбацио је тврдње Рамуша Харадинаја да је шефица европске дипломатије Федерика Могерини крива за актуелну ситуацији у дијалогу, те казао да за то могу да буду криви само Београд и Приштина.

Вучић је, упитан да прокоментарише изјаву Харадинаја да је Могерини крива за пропаст дијалога, одговорио да се не слаже са тим.

"Не мислим да је Могерини неко ко је на било који начин наклоњен Београду или Србији. Напротив. Али свакако да није она крива. За то можемо да будемо криви ми и Приштина. Нека размисле добро у Приштини ко је крив, ко је тај који је желео договоре, а ко је тај који договоре није желео", поручио је председник Србије.

Вучић је у изјави новинарима изразио наду да ће доћи до већег разумевања у будућности и да ће Приштина схватити да насилничким и противправним мерама не можете ништа да постигне.

"ЕУ је ту била само да понуди своје добре услуге. Да ли смо понекад били ми под притиском свега - па јесмо, али томе можете увек да се одупрете. На крају све зависи од Београда и Приштине. Ми немамо тако лични однос према Могерини, њеном тиму и раду. Хвала што су трошили време и придавали значај нашим разговорима", казао је он.

Вучић је подсетио да је веома важна вест била што по први пут Уједињени Арапски Емирати у Интерполу нису подржале чланство Kосова.

"То је била страшно важна вест. Не знате како је то била страшно важна вест у читавом региону, арапском свету. Да не говорим колико земаља се везује за њих, а они су били једни од најснажнијих подржавалаца, због добрих веза и помагача које је својевремено имала Атифете Јахјага. Ми смо се годинама овде борили и у важној бици успели да се изборимо", нагласио је председник Србије.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести