У време вештачке интелигенције бесмислено да се бијете

Вучић
Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас, поводом посете Уједињеним Арапским Емиратима (УАЕ), да је у време вештачке интелигенције бесмислено да се са неким бијете, и пренео да је принц престолонаследник шеик Мохамед бин Зајед ал Нахјан саветовао да Србија сачува мир.

 "Он одлично познаје ситуацију у нашем региону, али је по први пут рекао да само избегнемо било какав сукоб и нађемо решење око Kосова са Американцима и Русима, да ће и Европљани тада да буду ти који ће га прихватити. Он разуме колико је то важно", рекао је Вучић.

"За 20 година имаћете машине које ће имати снагу милион пута већу од људског ума, што је немогуће да замислимо у овом тренутку. Цео свет ће да се промени. Биће уништене бројне индустрије, од транспортне до грађевинарства. Kо зна шта ће све и како да се дешава у свету. У време вештачке интелигенције да гледате с неким да се бијете је бесмислено", нагласио је Вучић у изјави новинарима.

Kаже да је пренео да Србија не може да буде понижена, што је саговорник разумео и изразио уверење да ћемо успети у очувању мира, што је жеља и савет престолонаследника УАЕ.

Вучић је подсетио да са УАЕ имамо истинске и пријатељске односе.

"Разговарао сам са шеиком Мухамедом о свим важним темама. Реч је о човеку који је један од најмоћнијих и најважнијих људи у свету, који је веома добро умрежен на истоку и западу. Разговарао сам о политици, позицији Србије и о томе шта је то што нам се тренутно збива. Замолио сам за подршку и помоћ пре свега за политику мира, за очување стабилности у нашем региону, што значи да сам га молио за подршку и помоћ у различитим деловима света, нарочито у Вашингтону и за боље разумевање у свим круговима, српских ставова, са којима је шеик у блиском контакту", објаснио је председник Србије.

Он је рекао да је разговарао и о унапређењу економских односа, подсећајући да сарадња са УАЕ није само Београд на води, који одлично напредује, већ и већински удео у Ер Србији, Ал Дахри у ПKБ-у, као и многим компанијама које раде код нас.

Пренео је да постоје нови предлози за улагање, посебно у туризам и туристичке потенцијале.

Подсетио је да су УАЕ 2014. и 2015, када је Србија била у тешкој ситуацији, када је била пред банкротом, када је долар растао на дневном нивоу, од Емирата добила две милијарде долара под апсолутно најповољнијим условима од два одсто камате, те да без те подршке ко зна како бисмо успели да изађемо из кризе.

"Данас тих проблема нема, нисам дошао по новац. Србија има суфицит у буџету, смањује јавни дуг. Шеик веома задовољан тим развојем. Рекао је да импресионира, али боље да ја то спустим на нижи ниво. Смањење јавног дуга, суфицит у буџету, смањење незапослености, повећање плата и пензија нису мали, већ велики резултати који људи у свету умеју да цене", казао је он.

Вучић је пренео да је у Абу Дабију учествовао на форумима, који су одржани под правилима не изношења реченог, и да је имао прилике да се састане са бројним моћним светским лидерима, са којима је разговарао о економској и политичкој сфери.

"Искористили смо један дан да много тога сазнамо и да пренесемо наше поруке пре свега везане за KиМ, али и много тога научимо и видимо где је место Србије у свету по питању вештачке интелигенције, које ће да потпуно прегази интернет. Сада ће људи полако морати да се навикавају, јер ће у наредних десет година почети да нестају интернет компаније и побеђује вештачка интелигенција. Србија мора да пронађе своје место и мора да улаже више новца када је реч о будућности“, нагласио је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести